Junts per Sant Cugat, en contra del dèficit fiscal, defensa la gestió dels recursos propis

Junts per Sant Cugat posarà sobre la taula en una moció el proper ple ordinari l'adhesió de l'Ajuntament com a òrgan que lluita per fer front a "la primera causa de patiment social a Catalunya"

Junts per Sant Cugat presentarà una moció al pròxim ple ordinari, el 17 d'abril, sol·licitant l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Cugat al manifest "Cal gestionar els recursos propis per millorar el benestar i la competitivitat de Catalunya" amb la intenció de lluitar contra el dèficit fiscal i alertar dels efectes que té per la competitivitat de Catalunya. El diputat Joan Canadell ha assistit a l'acte de Junts i ha felicitat la proposta: "Existeix un dèficit fiscal crònic persistent al llarg dels anys que ha suposat una tragèdia pels catalans. Quan més se'n parli i es faci des dels Ajuntaments, és una eina per arribar a les llars i que entenguin la situació".

Canadell va exposar un dèficit públic de "21.650 milions d'euros" i ho va correlacionar amb l'augment del moviment independentista entre el 2010 i el 2017. "Per això, volem presentar un pressupost on es vegi com puja la sanitat, l'educació... si es fes públic, molta gent entendria per què volem la independència". Membre de Junts i economista, Carles Brugarolas va alegar que "Catalunya perd de manera estructural 200 mil llocs de treball per culpa del dèficit fiscal que l'Estat espanyol inflingeix a Catalunya". 

Així doncs, han denunciat la falta de "sensibilitat" per part del "poder institucional" davant del "patiment de la societat catalana". Per aquest motiu, Junts per Sant Cugat també busca assumir el compromís com a administració de no fer-se enrere i "afrontar la primera causa de patiment social a Catalunya i al nostre municipi".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem