Junts per Sant Cugat considera que la nova llei educativa no blinda la immersió

Junts per Sant Cugat veu bé que les escoles que segreguen per sexe no rebin diners públics

Junts per Sant Cugat considera que la nova llei educativa aprovada pel Govern espanyol no blinada la immersió lingüística a l'escola catalana. La portaveu Carmela Fortuny ha reconegut que nova legislació suposa un pas endavant respecte a la Llei Wert, però denúncia que deixa la porta oberta a "injerències" de l'Estat en la política educativa catalana.

JuntsxSTC presentarà al ple municipal de gener una moció per instar als grups parlamentaris a "esmerçar els esforços necessaris per tal que la nova llei educativa faci un reconeixement real a la diversitat lingüística dins l’estat espanyol". A més, Fortuny ha reclamat que quedin blindades les competències de la Generalitat en matèria educativa.

Sobre el fet que la nova llei espanyola suprimeix els concerts a escoles que segreguen per sexe, com és el cas santcugatenc de La Farga i el Viaró, Fortuny ha assegurat que comparteixen la idea que aquests centres no rebin diners públics. Tot i això, ha defensat el model de col·laboració público-privada en l'àmbit educatiu.

L'esport santcugatenc

D'altra banda, Junts per Sant Cugat portarà al ple la petició per crear de manera urgent una Comissió Operativa per a l'Esport de Sant Cugat amb la finalitat de marcar els eixos futurs d’acció de la ciutat en matèria esportiva i poder-ne prendre les mesures adequades. Per fer-ho, demanen partir del Pla Estratègic de l’Esport 2017-2026, elaborat en l’anterior mandat.

El regidor de Junts Albert Salarich ha lamentat que el govern municipal no ha presentat ni impulsat el seu projecte per l'esport santcugatenc i que ja han passat "20 mesos". Per això, defensa que volen empènyer cap a la creació d'un òrgan amb la participació de l'Ajuntament i de les entitats esportives per dibuixar les polítiques esportives.

Salarich ha posat en valor la funció de l'esport de base i la tasca de les entitats esportives, tant des del punt de vista educatiu com de transmissió dels hàbits saludables.

Junts per Sant Cugat ja va presentar aquesta moció al ple de desembre, però la va retirar a petició del nou regidor d'Esports, Francesc Carol. Segons Junts, el govern santcugatenc ha rebut amb bons ulls la seva proposta.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem