Junts per Sant Cugat proposa aturar les despeses dels santcugatencs

En un nou llistat de propostes enviat a Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, el grup municipal incideix en la necessitat d'aconseguir sobreviure a l'impacte econòmic durant la crisi sanitària

El grup municipal de Junts per Sant Cugat, encapçalat per Carmela Fortuny, ha enviat un comunicat a l'Ajuntament de Sant Cugat, el dimarts 31 de març, amb una sèrie de propostes on el tronc central d'aquestes és aconseguir que les empreses puguin sobreviure durant aquesta crisi sanitària i reprendre l'activitat una vegada superada. Així doncs, després de la primera llista enviada per Junts per Sant Cugat, el darrer 21 de març, el grup municipal ha tornat a incidir en crear "un comitè de crisi garantint la pluralitat política".

Aquest segon llistat de propostes està dividit en 3 blocs diferenciats. En el primer d'ells, amb relació a la hisenda municipal i a les altres administracions locals, Junts per Sant Cugat creu necessari mobilitzar la capacitat financera de l'Ajuntament (en el cas del municipi, de 52 milions d'euros) i anul·lar determinats ingressos fiscals (les taxes d'ocupació de la via pública, com en el cas de les terrasses dels bars, o les taxes d'escombraries dels locals).

A més, Junts per Sant Cugat creu essencial diferir altres ingressos com pot ser l'IBI d'empreses o les plusvàlues pendents de liquidació per béns immobles fins que s'hagi superat aquesta crisi sanitària i liquidar-les a posteriori de manera esglaonada. Cas similar amb el tribut metropolita o les taxes que acompanyen diferents rebuts.

Economia local

El segon bloc, se centra en l'economia local, ja que el grup municipal considera que l'aturada actual "afectarà en l'àmbit estatal en una forquilla del 2-4% del PIB cada mes que passem de confinament. L'afectació és gravíssima i afecta la capacitat de sosteniment d'innombrables famílies i empreses". 

D'aquesta manera, Junts per Sant Cugat considera que el més fonamental "és que les empreses puguin sobreviure, tot i l'estat de latència, i recuperar la seva activitat un cop superada la crisi" tal com apunta Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat. És per això, que el grup municipal demana repartir les pèrdues de manera sostenible i posant les despeses quasi a zero dels afectats.

En aquesta línia, Junts per Sant Cugat proposa a l'Ajuntament la suspensió dels rebuts d'operadors de subministrament i telecomunicacions (a part de diferir certs impostos com ja s'ha avançat), la devolució de préstecs i despeses per part de les entitats financeres i la cancel·lació dels lloguers. "Hem d'aconseguir d'una manera conjunta mantenir viu el teixit empresarial del municipi, perquè un cop superat el parèntesi, es pugui reactivar tot", senyala Brugarolas. A més, al comunicat de Junts per Catalunya s'apunta a la necessitat de premiar aquells que ho facin o coercir aquells que no es vulguin unir. 

Economia comarcal, metropolitana i de país

Finalment, i sent conscients que no és un àmbit d'actuació de l'Ajuntament de Sant Cugat, el grup municipal incideix que aquestes mesures només ajudarien als residents al municipi o amb el comerç a Sant Cugat. D'aquesta manera, el grup municipal remarca la importància d'incorporar a aquest pacte a altres municipis, ja que si "les empreses es veuen obligades a tancar, perdem tots, inclús els operadors de subministrament o les entitats financeres", sentència Carles Brugarolas.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
Comentaris

Destaquem