Junts per Sant Cugat proposa la creació d'un banc municipal de patrocinis

L'objectiu és que empreses de Sant Cugat col·laborin econòmicament amb entitats culturals, socials i esportives del municipi

Junts per Sant Cugat proposa la creació d'un banc municipal de patrocinis perquè empreses santcugatenques col·laborin econòmicament amb entitats culturals, socials o esportives de la ciutat. "Sant Cugat té un teixit de 3.000 empreses. Si cadascuna aportés 30 euros mensuals, sumaríem el milió d'euros per patrocinar activitats o projectes", ha posat d'exemple el regidor de JuntsxSTC Josep Maria Vallès.

D'aquesta manera, la formació vol superar la limitació pressupostària de l'Ajuntament de Sant Cugat per ajudar al teixit associatiu i facilitar la interacció entre les associacions locals i el teixit empresarial. "Aquesta pot ser una molt bona eina per ajudar la ciutat. Vehicular la iniciativa a través de l'Ajuntament és garantia d'èxit per entitats i associacions, que no ho tenen fàcil per interactuar amb el teixit empresarial", ha apuntat Vallès, que ha afegit: "Hem de demanar ajuda al teixit empresarial, els hem d'integrar molt més. Aquest banc és un bon punt de partida per buscar més complicitats entre el món empresarial i altres sectors".

Així, la idea seria establir una quota periòdica perquè les empreses que ho desitgin poguessin fer aportacions econòmiques per les entitats socials, culturals o esportives. Una comissió formada per representants polítics, tècnics municipals i representants empresarials seleccionarien cada any a quins projectes es destinen els fons. La proposa és que tot plegat es vehiculi a través d'una fundació creada per l'Ajuntament, ja que així les empreses també podrien desgravar les seves aportacions.

Suport a les entitats esportives

Junts per Sant Cugat proposarà al ple municipal una moció de suport al món esportiu santcugatenc perquè pugui sobreviure a la crisi originada pel coronavirus. "És un sector que ha patit molt", ha explicat el regidor Albert Salarich. La seva idea passa per facilitar recursos econòmics el més ràpidament possible a les entitats esportives.

Entre les propostes hi ha l'avançament per via d'urgència de les subvencions de l'any 2019, encara per pagar; i fer avançar el 80% de la subvenció de la temporada 2020-21 a la tardor. Així mateix, s'aposta per definir un marc de suport a empreses de Sant Cugat que afavoreixin de forma clara i directa l’esponsorització i el suport als clubs santcugatencs.

Més info: L'Artística Sant Cugat veu impossible la seva viabilitat i accepta la seva desaparició

També reclamen un pla de rescat a les entitats per poder reaccionar de manera immediata per evitar situacions com la del Club Gimnàstica Artística Sant Cugat. Per tot plegat, proposen la Comissió per a l'Esport de Sant Cugat amb el lideratge de l'Ajuntament i representants esportius.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem