Junts per Sant Cugat proposa fer un estudi per tenir fotolineres a Sant Cugat

El grup municipal ha proposat tres mocions pel ple de desembre

Junts per Sant Cugat presentarà tres mocions de cara al pròxim ple municipal, que se celebrarà el dilluns 19 de desembre. La primera moció proposa fer una prova pilot per tenir fotolineres a la ciutat. Aquest concepte consisteix en pàrquings coberts amb plaques solars al sostre per tal de carregar els cotxes elèctrics mentre estan aparcats. La segona recupera una moció del passat maig sobre mesures per prevenir l'impacte de l'AP-7 i la tercera s'ha convertit en institucional i és una declaració en motiu del Dia Mundial de la Sida (1 de desembre) amb el compromís de combatre l'estigma i la discriminació.

Així, Albert Salarich ha presentat la proposta d'estudi per a una prova pilot de fotolinera a Sant Cugat. "L'objectiu és caminar cap a l'elèctric", ha dit. "Anem tard com a país i la idea és que el 2035 ja no hi hagi vendes de vehicles de combustió". Des de Junts expliquen que a França aquestes infraestructures de càrrega ja estan incloses en un projecte de llei i a les Balears s'ha adoptat com a normativa, la primera de l'estat. L'ús de les fotolineres seria gratuït o a preu reduït pels ciutadans que ho poguessin necessitar. "Els punts de recàrrega, a més, poden ser un motor econòmic per la ciutat, si la gent es queda aquella estona a la ciutat".

En segon lloc, Carles Brugarolas ha presentat la moció que ja va sortir a la llum el maig de 2022 i que en aquell moment es va deixar sobre la taula per continuar-la treballant. "És una excel·lent oportunitat tenir connexions viàries, però vies com l'AP-7 tenen conseqüències mediambientals i de col·lapse", ha plantejat el regidor. "Aquest col·lapse fa que les oportunitats laborables estiguin a menys quilòmetres a la rodona, que hi hagi acumulació de demanda de sòl a l'AMB i que per tant s'encareixin els preus". Així, la moció proposa reduir el tràfic potenciant el teletreball, la B-40, la cessió total de Rodalies o el Corredor Mediterrani, minvar l'impacte ambiental amb la instal·lació d'inhibidors d'emissions o l'aprofitament elèctric, i una darrera proposta ideològica amb l'objectiu que Catalunya "pugui disposar de tot el finançament públic que genera".

Finalment, Núria Fernàndez ha presentat la que serà declaració institucional de la Junta de Portaveus: amb motiu del Dia Mundial de la Sida, l'1 de desembre, el Ple Municipal vol posar de manifest aquesta "malaltia cruel que causa tant d'estigma" amb el compromís de treballar per acabar amb la discriminació i la desigualtat que es poden trobar diferents persones a l'hora de gaudir del sistema sanitari. "El compromís de la comunitat internacional és posar fi a aquesta epidèmia pel 2030 i ja existeix un nou tractament amb injeccions bimensuals que millora el de la pastilla diària", detalla la regidora. A més, continuen els passos cap a la vacuna d'aquesta malaltia que per ara és crònica. "Com a polítics el que podem fer és treballar per una societat lliure de prejudicis, que ens portarà a un futur sense VIH", ha sentenciat Fernàndez.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem