Junts per Sant Cugat fa propostes a l'alcaldessa per lluitar contra el coronavirus

Com a càrrecs electes, se sumen a tots els esforços que s'estan fent a la ciutat per fer front a la crisi provocada pel coronavirus

Junts per Sant Cugat ha fet arribar a l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, una sèrie de propostes amb la finalitat de "sumar-nos, com a càrrecs electes i servidors/es públics, a tots els esforços que s'estan fent a la ciutat" en la lluita per fer front a la crisi provocada pel coronavirus. Unes propostes, emmarcades en cinc blocs, que, com destaquen "poden contribuir a pal·liar aquesta greu crisi sanitària que també esdevé i esdevindrà encara més, econòmica i social". Les propostes fan referència a les Persones, les Infraestructures, l'Economia, la Seguretat i la Informació.

La formació destaca com "actuar preventivament i amb molta agilitat i coordinació davant la gravetat de la situació, esdevé clau", i demanen que el govern compti amb la "col·laboració de tots els regidors i regidores". "Per a Junts per Sant Cugat ara mateix la prioritat demana enfocar totes les accions a salvar vides i a salvar llocs de treball posant tot el nostre temps, força i coneixement al servei de l'ajuntament de la nostra ciutat", apunten.

Consulteu totes les mesures proposades.

D'aquesta manera, en l'apartat de "Persones", Junts per Sant Cugat fa una sèrie de propostes encaminades a "garantir que es prioritza l'acció preventiva en tots els col·lectius més vulnerables", amb propostes com demanar a les autoritats competents paralitzar lloguers públics i privats així com les hipoteques, activar immediatament les subvencions als lloguers anunciades per l'Ajuntament, habilitar un Servei de trucades diàries i SMS a persones grans que viuen soles, o donar suport institucional al voluntariat, unint i coordinant propostes, entre altres.

Pel que fa a "Infraestructures", proposen, entre altres, contractar una neteja específica en zones de pas, com mercats, CAPS i determinats carrers, activar més transport a demanda, habilitar espais municipals "clau" habilitats amb material de campanya i sanitari per previsió i possible augment del nombre de persones afectades, o garantir subministraments bàsics a la ciutat i l'entrada de mercaderies necessàries.

En "Seguretat" proposen seguir fent prevenció de possibles estafes a persones grans i altres, actuar com a mediadors de possibles conflictes de cohesió, o controlar aforament als mercats, supermercats i Centre comercial, assegurar que els treballadors i treballadores tenen activades les mesures de seguretat i control a favor d'ells i de la clientela, entre altres.

Pel que fa a "Economia", des de Junts per Sant Cugat destaquen que "és urgent maldar per a conservar els llocs de treball i per tant el sistema productiu en l'àmbit transversal, des del sector industrial fins al sector del lleure", i assenyalen que "la millor i primera mesura seria la creació d'un comitè de crisi garantint la pluralitat política així com la presència dels diferents operadors de la ciutat".

Tot i que la formació apunta estar treballant en un paquet de mesures específic en aquest sentit, destaquen com a mesures urgents mobilitzar la capacitat financera real de l'Ajuntament i anul·lar determinats ingressos fiscals, com la taxa per ocupació de via pública i la taxa d'escombraries. Igualment, subratllen la necessitat de tenir nou pressupost que "no podrà ser el que s'havia estat treballant", apuntant que "caldria reduir fortament les partides d'inversió, algunes previsions d'ingressos, i crear una gran partida de fons de contingència, tan flexible com permeti la normativa, per fer front a les urgències de tota mena que sorgiran".

Finalment, pel que fa a la "Informació", consideren que "en moments d'emergència, la informació ha de ser clara, concisa i útil", i per això proposen habilitar un espai molt clar al web on es puguin formular consultes i siguin respostes de la forma més immediata, entre altres mesures.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
Més informació
 
Comentaris

Destaquem