Junts per Sant Cugat vol protegir el dret de l'habitatge dels santcugatencs

En un nou llistat de propostes de Junts per Sant Cugat enviat a Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat, la formació incideix en l'habitatge públic i privat del municipi

Junts per Sant Cugat ha enviat un nou paquet de mesures a l'Ajuntament de Sant Cugat, el darrer diumenge 19 d'abril, per tal de defensar el dret a l'habitatge dels santcugatencs. D'aquesta manera, en el sisè llistat de propostes, el grup municipal pretén protegir els ciutadans i garantir la viabilitat de l'empresa pública PROMUSA durant el confinament per la pandèmia de la COVID-19.

En aquest sentit, tal com apunta Junts per Sant Cugat en el seu comunicat oficial: "La situació i problemàtica de l'accés a l'habitatge no és recent ni només provocada a causa de la crisi ocasionada per la Covid-19", no obstant això, en aquest paquet de mesures la formació es focalitza en la crisi ocasionada per la COVID-19.

Propostes per l'habitatge públic

Pel que fa a l'habitatge públic, Junts per Sant Cugat creu necessari "contemplar un equilibri entre protegir a la ciutadania i assegurar la viabilitat econòmica d'una empresa municipal d'habitatge com és PROMUSA", com assenyalen en el seu comunicat oficial.

És per això, que el grup municipal demana una adaptació en el preu dels lloguers en funció de si el llogater ha patit canvis substancials en els seus ingressos i considerar l'anul·lació, i no l'ajornament, en els casos més severs. A més, sol·liciten que els preus dels lloguers tinguin un període de recuperació escalada i no sobtada.

Junts per Sant Cugat incideix també en reforçar l'oficina d'habitatges per atendre totes les demandes i crear un banc de recursos de fàcil accés per informar de totes les ajudes, suports, línies de crèdit o subvencions que s'aprovin des d'altres organismes.

D'altra banda, per garantir la viabilitat de l'empresa pública PROMUSA, Junts per Sant Cugat vol reforçar l'economia de l'empresa mitjançant la inversió directa de l'Ajuntament, presentar ràpidament l'horitzó de construcció d'habitatge protegit públic i mobilitzar partides d'inversió mitjançant la construcció d'habitatge públic.

Propostes per l'habitatge privat

Finalment, per protegir la ciutadania que depèn de particulars privats, Junts per Sant Cugat considera que la iniciativa privada "també pot contribuir a superar les dificultats en matèria d'habitatge que ens venen a sobre".

Així doncs, la formació santcugatenca vol protegir al ciutadà de la pujada de lloguers i facilitar subvencions als petits propietaris de lloguers que rebaixin els lloguers als inquilins durant el que duri l'actual confinament per l'estat d'alarma.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat

Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.

Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.

  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Sant Cugat i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 850 388 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic
  • També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat.
  • I cada divendres als carrers de Sant Cugat en format paper
 
Comentaris

Destaquem