Sant Cugat vol regular el preu de la llum

El Ple ha aprovat una moció presentada per Junts

El ple municipal de gener ha aprovat la moció del grup municipal de Junts x Sant Cugat sobre l'increment del preu de la llum. L'objectiu és instar el Govern a mantenir una factura semblant a la de 2018 i "dur a terme un nou model energètic basat en energies renovables, l'autoconsum i la participació tant de les administracions públiques com de la ciutadania".

Hi ha hagut un llarg debat sobre la moció, en què s'ha demanat al partit proposant fer autocrítica. Marco Simarro, regidor de Participació i Barris de la CUP-PC, els ha demanat que tinguin "la mateixa preocupació per la municipalització de l'aigua" i ha reivindicat que el dret "d'existir" no està sent gaire respectat. El partit anticapitalista ha votat a favor de la moció.

Ciutadans, per la seva banda, ha acusat Junts de voler tirar les pilotes fora: "No fa falta una república imaginària, que el govern de la comunitat autònoma es posi les piles", ha expressat Aldo Ciprian, portaveu del grup taronja. "La culpa no és només de Madrid, assumeixin la seva responsabilitat com a govern". La formació s'ha abstingut a la moció.

El PSC tenia una posició delicada en aquesta decisió, ja que el PSOE és qui governa l'estat espanyol ara mateix. El tinent d'alcaldia Pere Soler ha reconegut la vulnerabilitat que causa la pobresa energètica i l'encariment del preu de la llum, però ha agraït "la feina que està duent el govern espanyol". El seu partit ha votat en contra de la moció.

Per part d'ERC ha parlat la regidora de Sostenibilitat i comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, que ha reivindicat que l'energia "no és infinita" i la necessitat d'una transició energètica. El partit republicà ha votat a favor de la moció.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem