JuntsXCat vol evitar el tripartit i es presenta "com l'única opció per a la independència"

La formació política demana als seus seguidors sortir a votar el 14-F amb l'objectiu d'assolir "l'antídot contra el feixisme"

Junts per Catalunya ha presentat la seva candidatura a les eleccions del 14-F a Sant Cugat com "l'únic partit capaç d'avançar cap a la independència i per l'alliberament nacional del país". Així doncs, en un acte celebrat el dissabte 6 de febrer al Celler Cooperatiu davant de desenes d'afiliats i seguidors de Junts per Catalunya, Laura Borràs (número 2 a les llistes de Barcelona i presidenciable al Parlament), ha assenyalat que Junts per Catalunya és "l'única opció que permet garantir que a la Generalitat no hi hagi cap tripartit".

Laura Borràs, arribant a l'acte de Junts per Catalunya a Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera


Així doncs, Borràs ha explicat que els catalans "vam deixar de ser cucs i ara som papallones que tenim ales i hem après que podem volar. Som aquí perquè sabem que podem fer una gran revolució. Si guanyem, hi haurà un govern dirigit per una dona amb partits independentistes que estiguin decidits a avançar cap a la independència".

Laura Borràs, presidenciable al Parlament per Junts per Catalunya, a Sant Cugat. FOTO: Artur Riber

Laura Borràs, presidenciable al Parlament per Junts per Catalunya, a Sant Cugat. FOTO: Artur Riber



Finalment, la presidenciable al Parlament ha volgut plasmar la importància del vot a Junts per Catalunya per evitar un tripartit: "Pot haver un tripartit? És evident que si sumen, ho tornaran a fer i no avançaran cap a la independència. Junts per Catalunya és l'únic vot que permet garantir que a la Generalitat no hi hagi cap tripartit, perquè nosaltres no pactarem ni acceptarem el vot de cap partit del 155".

Presència dels consellers santcugatencs

Durant l'acte, també han estat present els 3 consellers santcugatencs de la Generalitat de Catalunya (Àngels Ponsa, Damià Calvet i Jordi Puigneró), juntament amb l'exalcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, i Toni Morral (número 83 a les llistes de Barcelona). Amb això, l'actual consellera de Cultura ha volgut posar el valor en la cultura: "Cultura i llengua són els pilars sobre els quals hem de construir el nostre país. Hem sigut conscients durant la pandèmia que la cultura ens ha salvat i cal tornar la cultura on ha de ser, ja que la cultura ens fa ser més lliures i uns ciutadans més crítics".

La santcugatenca Àngels Ponsa, consellera de Cultura. FOTO: Artur Ribera

La santcugatenca Àngels Ponsa, consellera de Cultura. FOTO: Artur Ribera



A més, el conseller Damià Calvet ha insistit en la necessitat de crear una revolució des de tres aspectes: "És necessari fer una revolució sectorial, una revolució generacional i una revolució de gènere, ja que l'estat d'emergència sanitària, social i econòmica ens han mostrat les nostres febleses com a societat".

Calvet també ha volgut assenyalar la importància de votar Junts per Catalunya per la independència: "Sabem com protegir la nostra identitat a través de polítiques socials, però tenim un estat que ens limita. Per això és necessari la independència, perquè és justícia social i econòmica".

Damià Calvet, conseller de la Generalitat, en l'acte de Junts per Catalunya. FOTO: Artur Ribera

Damià Calvet, conseller de la Generalitat, en l'acte de Junts per Catalunya. FOTO: Artur Ribera



D'altra banda, el conseller Damià Calvet ha posat en relleu el futur que la formació política vol per a Catalunya: "Volem un país que sigui democràtic, sostenible, pròsper, cohesionat socialment i territorialment, un país que sigui solidari. Volem un país al servei de les seves persones, de les seves entitats i de les institucions i l'economia".

La importància de votar el 14-F

El conseller Jordi Puigneró ha posat l'èmfasi en la importància del vot del pròxim 14-F: "El 14-F hem de guanyar molt bé per evitar que sumi el tripartit, perquè estem segurs que s'uniran perquè Junts per Catalunya no governi aquest país. I si ho fan, el que no tindrem segur és la independència, tindrem la decadència econòmica del país".

El conseller Jordi Puigneró a Sant Cugat en un acte de Junts per Catalunya. FOTO: Artur Ribera

El conseller Jordi Puigneró a Sant Cugat en un acte de Junts per Catalunya. FOTO: Artur Ribera



A més, Puigneró ha assenyalat la independència com a eina per assolir l'alliberament nacional: "La pandèmia ha fet molt mal, però la gent que vol la independència no pot tenir por a anar a votar. Aquest país no pot passar pàgina de l'1-0, sinó que escriurem una pàgina importantíssima per l'alliberament nacional d'aquest país".

Finalment, i mitjançant una connexió en línia, Carles Puigdemont (expresident del Parlament de Catalunya i exiliat polític) ha reiterat la necessitat de votar a Junts per Catalunya per tenir a la Generalitat "el lideratge d'una persona que no es deixi impressionar per ningú a Madrid".

Amb tot, Puigdemont s'ha mostrat positiu amb els resultats de les eleccions: "Fa un any s'investia a Pedro Sánchez, el qual deia que faria un govern més progressista, amb l'objectiu d'aturar la dreta. Tanmateix, un any més tard, la ultradreta els ajuda a aprovar els fons europeus. Vox és la ultradreta més radical i intolerant de la ultradreta, els més trumpistes, xenòfobs i nostàlgics als règims anteriors. És el partit que ens vol a la presó. L'antídot contra el feixisme és Junts per Catalunya i és Laura Borràs. I ho tenim tot en contra, però guanyarem".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem