JuntsxSTC demana que l'Ajuntament pagui els impostos a l'Agència Tributària Catalana

Junts per Sant Cugat reclama suport per les escoles de dansa, art i música

Junts per Sant Cugat demana a l'Ajuntament de Sant Cugat que pagui els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya. És una proposta sorgida de l'Assemblea Nacional Catalana i que JuntsxSTC portarà al ple municipal.

Així, el partit reclama a l’alcaldessa Mireia Ingla "que exerceixi la sobirania fiscal i ordeni ingressar els pagaments que hagi d’efectuar l'Ajuntament de Sant Cugat corresponents a l'IRPF i a l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya, en comptes d’efectuar-los a l'Agència Tributària espanyola com s’han realitzat fins ara".

"Catalunya pateix dins l’Estat espanyol un espoli fiscal continuat"

"Catalunya pateix dins l’Estat espanyol un espoli fiscal continuat, que sumat a l’espoli interessat de les grans corporacions financeres i el frau fiscal centrat en grans empreses i fortunes que pateix el nostre poble, afecta i agreuja la retallada de prestacions socials bàsiques i perjudica l’economia del nostre país", emfatitzen.

En aquest sentit, el regidor Carles Brugarolas ha explicat que el pagament a l'Agència Tributària de Catalunya seria un "primer pas" per preparar aquest organisme per si algun dia ha de gestionar el conjunt de la fiscalitat catalana, tal com pretenen. Per ara, l'agència catalana fa de pont amb l'espanyola. És a dir, els diners recaptats són enviats a l'Agència Tributària espanyola.

Suport a les escoles de dansa i música

D'altra banda, Junts per Sant Cugat mostrarà el seu suport a les escoles de dansa, música i d'art de la ciutat, que han denunciat la situació que viuen a conseqüència del tancament imposat per les restriccions.

Més info: Les escoles de dansa mostren la seva indignació pel tancament obligat

"Ja són tres els centres que han tancat. Tres projectes empresarials i educatius de Sant Cugat tancats, treballadors que no tenen feina i famílies que no poden fer aquesta activitat", ha lamentat el regidor Josep Maria Vallès, que ha afegit que aquests centres han fet tots els esforços per ser espais segurs.

Així, demanen a les administracions que adoptin les mesures compensatòries "reals i proporcionades" a la realitat que viuen aquestes entitats i que es busquin solucions per "una reobertura segura". La petició la portaran al ple municipal de Sant Cugat.

Crítiques a l'estat

Finalment, Junts per Sant Cugat presentarà al ple un text per denunciar la "nul.la implicació del govern de l’estat espanyol en l’aportació d’ajuts directes a comerç, restauració, autònoms i pimes davant l’actual crisi econòmica provocada per la Covid-19".

En aquest sentit, demanaran que l'estat posi a disposició del teixit econòmic ajuts directes i a aportar recursos per a què les comunitats autònomes puguin generar esquemes de suport que donin resposta concreta a la sortida de la crisi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem