JuntsxSTC demana una correcció en el tribut metropolità per resoldre la "inequitat"

L'Àrea Metropolitana de Barcelona aprovarà aquest dimarts la regulació del tribut metropolità pel 2021

Junts per Sant Cugat ha reclamat una correcció en el tribut metropolità per evitar la "inequitat" que suposa el redactat actual. Aquest dimarts, el Consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, administració que gestiona l'impost, ha d'aprovar la base reguladora del tribut pel 2021 i els consellers santcugatencs de JuntsxSTC han anunciat que hi votaran en contra.

"El redactat de l'ordenança fiscal del tribut metropolità el fa inequitatiu, entre municipis i entre veïns d'un mateix municipi", ha explicat Carles Brugarolas, regidor de Junts per Sant Cugat. Segons la formació, aquestes mancances poden acabar amb una anul·lació per part de la justícia, ja que hi ha diversos contenciosos presentats.

A més, Junts per Sant Cugat demana que l'Àrea Metropolitana sigui sensible amb el comerç i la crisi que està vivint: "Girar ara aquest tribut al comerç és clarament antieconòmic, no té sentit". "Ens preocupa el petit comerç urbà, amb el que està patint i ara li cau aquest rebut, sense la reducció del 60%. La fiscalitat metropolitana ha de tenir sensibilitat amb la situació actual", ha argumentat Brugarolas.

Per què és inequitatiu?

Segons Carles Brugarolas, hi ha dos motius que fa que l'impost sigui desigual. Per una banda, ha afirmat, per agafar el valor cadastral com a base per l'impost sense tenir en compte que a cada municipi ha actualitzat el valor cadastral dels immobles en diferents anys. En aquest sentit, aposten per introduir un coeficient corrector en el tribut que tingui en compte aquestes diferències.

A més el tribut estableix un mètode de càlcul pels valors cadastrals anteriors al 2005 i un mètode pels posteriors. "Això fa que dos contribuents idèntics paguin un tribut diferent", ha assegurat el regidor.

El tribut pel 2021

Segons Brugarolas, el tribut només contempla "canvis menors" de cara al 2021 que, segons la seva opinió, no corregeixen els errors que denuncia. Pel 2021 sí que es mantindrà la bonificació del 60% en els rebuts dels propietaris d'habitatges.

Cristina Paraira, consellera a l'Àrea Metropolitana per Junts per Sant Cugat, ha destacat que en els últims mesos s'ha fet feina amb els municipis per corregir la "desigualtat" del tribut, però sense acabar de resoldre-ho. "Si pagues un tribut per un servei, ha de ser igual per tothom i aquest tribut continua sent desigual", apunta.

"Fa molt temps que demanem una revisió profunda del tribut metropolità. En l'aprovació de demà hi veiem mancances", ha afegit la portaveu de JuntsxSTC, Carmela Fortuny.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem