JxStC demana una línia de bus nocturn per a joves i un nou casal per a la gent gran

La formació presentarà dues mocions al respecte en el ple municipal del mes de gener, a més d'una altra contra el Decret Digital

Junts per Sant Cugat presentarà tres mocions en el ple municipal del mes de gener, que se celebra el dilluns 27, per demanar la creació d'una línia de bus nocturn, adreçada sobretot als joves; que s'habiliti un nou casal per a la gent gran; i una altra per rebutjar públicament el Decret Digital proposat pel Govern d'Espanya.

Línia de bus nocturn

La formació proposa que es creï una línia de bus nocturn per connectar les zones d'oci del municipi, amb l'objectiu "d'oferir un servei al jovent de la ciutat", tal com ha explicat la regidora de Junts per Sant Cugat Cristina Paraira, que ha afegit: "No hem volgut entrar en detall d'horaris, freqüència o cost perquè pensem que això pertoca al Govern".

De totes maneres, Paraira ha argumentat que durant el vespre i la nit "es veuen molts pares i mares que estan esperant per recollir els seus fills perquè no hi ha cap transport que acosti aquests joves al centre". A més, Paraira ha afirmat que és una demanda de diferents pares i mares del municipi.

La moció preveu que aquesta línia entri en funcionament durant el primer trimestre del 2020, però cal destacar que el concurs sobre transport públic interurbà, que depén l'AMB, està pendent: "El concurs va per llarg, i és una necessitat que té el jovent. Creiem que és un servei que s'ha de mirar de poder implementar", ha explicat Paraira.

Núria Fernández, Carmela Fortuny i Cristina Paraira. FOTO: Ferran Mitjà

Núria Fernández, Carmela Fortuny i Cristina Paraira. FOTO: Ferran Mitjà

Nou local per a la gent gran

Una altra de les mocions que presenta Junts per Sant Cugat en el ple municipal fa referència a l'habilitació´d'un nou local per a la gent gran: "Volem garantir el benestar físic i psíquic de la gent gran, des del màxim respecte, i potenciar el seu benestar social", ha explicat la regidora Núria Fernández.

Cal destacar que el Govern té la intenció de moure la Brigada municipal a un altre edifici -ara són a la plaça de l'1 d'octubre- i des de Junts per Sant Cugat proposen utilitzar el que quedarà lliure per ubicar-hi el local per a la gent gran: "Demanarem que es prioritzi la construcció del nou espai per ubicar la brigada i, un cop dut a terme el trasllat, es pugui rehabilitar per ubicar aquest centre de la gent gran", ha dit Fernández, que ha afegit: "la gent gran ens ho demana".

Contra el Decret Digital

Tal com ja s'ha aprovat en altres municipis, Junts per Sant Cugat té la intenció que el Ple Municipal rebutgi públicament el Decret Digital, impulsat pel Govern d'Espanya: "Perjudica els drets i les llibertats dels ciutadans", ha apuntat Paraira sobre el decret, que preveu tancar pàgines web o comptes de xarxes socials sense una ordre judicial prèvia, a més d'altres mesures: "És una línia molt perillosa perquè crea una inseguretat jurídica que atempta contra el dret a la informació i el dret d'expressió", ha assenyalat la regidora.

Pararira ha definit "d'absurd" aquest decret, que segons la regidora s'ha fet, en gran part per "controlar tot el ressò del procés i la república digital".

 
Comentaris

Destaquem