JxStC portarà al ple la qüestió nacional, l'Agenda Urbana i ser capital de la sardana

Junts per Sant Cugat presentarà dues mocions i una proposta de declaració institucional al ple municipal del mes d'octubre

Junts per Sant Cugat presentarà tres propostes al ple municipal del mes d'octubre, que se celebra el pròxim dilluns 21, dues mocions i una proposta de declaració institucional. Pel que fa a les mocions, la formació vol que el consistori es manifesti públicament per la no criminalització de l'independentisme i aconseguir que l'Entitat Sardanista de Sant Cugat pugui presentar candidatura perquè el municipi sigui Capital de la Sardana 2022-2023.

No criminalització de l'independentisme

Junts per Sant Cugat vol que l'Ajuntament denunciï públicament la "criminalització de l'independentisme i defensar el sentit pacífic, cívic i democràtic de l'independentisme català", així com "rebutjar fermament les irregularitats jurídiques i les vulneracions dels drets humans que s'hagin pogut donar en la detenció de 9 ciutadans catalans". En aquest sentit, la portaveu del partit, Carmela Fortuny, ha explicat que "des de JxStC denunciem la criminalització de l'independentisme i aprofitem aquesta moció per parlar que el nostre moviment és pacífic i que quan parlem d'independentisme en cap cas parlem de terrorisme".

Capital de la Sardana 2022-2023

El regidor de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, ha explicat en roda de premsa que l'Entitat Sardanista va demanar a la formació presentar aquesta moció perquè Sant Cugat sigui capital de la sardana 2022-2023: "Les ciutats necessiten un parell d'anys per preparar tot el programa d'activitats", ha explicat Vallès, que ha definit el projecte de l'Entitat Sardanista com a "molt ambiciós", amb 44 activitats.

Per tal de poder presentar candidatura, l'entitat necessita el suport de l'Ajuntament, i Vallès ha augurat la possibilitat que esdevingui institucional, ja que tant el Govern com Ciutadans s'hi van mostrar favorables en Comissió Informativa.

L'Agenda Urbana de Catalunya

D'altra banda, la formació proposa fer una declaració institucional per adherir-se a l'Agenda Urbana de Catalunya, de la qual formen part 64 municipis del país: "La moció pretén que Sant Cugat se sumi a aquesta Agenda per tal de poder participar-hi com a ciutat", ha explicat la regidora Cristina Paraira, que ha explicat que "l'Agenda Urbana ha de ser una eina que permeti potenciar les oportunitats i afrontar els reptes que planteja la creixent urbanització de les ciutats".

En aquet sentit, Paraira ha assenyalat que "s'ha de pensar en l'organització de les ciutats per tal que aquestes siguin sostenibles, més socials i que no deixin ningú enrere". Cal destacar que l'Agenda Urbana de Catalunya s'estructura en 4 principis, 6 eixos i 18 objectius: "Proposem donar aquest impuls des de Sant Cugat per tal que totes les ciutats vagin a l'una", ha sentenciat Paraira.

 

 
Comentaris

Destaquem