L'1 de Maig denuncia l'expulsió de classes populars de Sant Cugat

Gairebé un centenar de persones es manifesten pels carrers de Sant Cugat per reivindicar treball i pensions dignes, accés a l'habitatge i igualtat entre homes i dones

La manifestació del Dia del Treball a Sant Cugat ha posat l'accent en l'elitització de la ciutat i l'expulsió de classes populars. Amb el lema 'Vida, treball, pensions dignes', un centenar de santcugatencs i santcugatenques han recorregut el centre de Sant Cugat aquest dimarts, 1 de maig, amb la pluja com a protagonista. Els crits per unes pensions dignes, pel dret a l'habitatge o per una igualtat efectiva entre homes i dones han marcat una marxa que ha anat més enllà de la reivindicació laboral.

La manifestació a Sant Cugat ha estat convocada per la Plataforma de l'1 de Maig, amb moviments socials i partits polítics com la Plataforma dels Pensionistes, el Sindicat de Llogaters, Esquerra Republica, Iniciativa o Podem. Al voltant de les deu del matí, i sota la pluja, la mobilització ha començat a la plaça d'Octavià i ha acabat, poc abans de les onze, a la plaça de Lluís Millet amb la lectura d'un manifest que ha denunciat els "deu anys d'una crisi devastadora i de retrocés continuat i dolorós de les condicions de vida de les classes populars".

Més enllà de les crides feminisites, laborals o per les pensions, la manifestació de l'1 de Maig a Sant Cugat també ha volgut enviar un missatge en clau local. "Sabem que Sant Cugat és de les ciutats més riques a les estadístiques, però la realitat és que s'està conformant una ciutat elitista i que exclou les classes populars", ha denunciat Josep Castro, de la Plataforma de l'1 de Maig.

Castro ha enviat un missatge als santcugatencs i santcugatenques: "Hem de continuar lluitant per canviar les polítiques de l'Ajuntament, que estan excloent les classes populars i expulsant els joves. L'1 de Maig vol fer visibles totes aquestes situacions que estan passant al poble". I és que segons el membre de la Plataforma, la precarietat laboral i econòmica d'arreu del país s'agrava a Sant Cugat pel nivell de vida que exigeix.

Finalment, Josep Castro ha volgut destacar que amb "l'1 de Maig es volia donar veu a tot tipus de lluites, no només dedicat al treball, sinó lluites socials com l'habitatge o les pensions". I així ha estat, més enllà de les crides pels drets laborals, la manifestació ha estat també protagonitzada per la reivindicació feminista, de pensions i d'accés a l'habitatge. Sant Cugat, una de les ciutats amb l'habitatge més car i una renda mitjana més elevada, també ha sortit al carrer pel Dia del Treballador.

FOTOS: TOT Sant Cugat

 
Comentaris

Destaquem