L'Ajuntament retirarà la pancarta dels presos "forçosament", a requeriment de la JEC

El consistori va rebre el requeriment de la Junta Electoral Central el dimecres a les 14:15, té 48 hores per retirar la pancarta, i esperarà fins a l'últim segon "per defensar les llibertats"

L'Ajuntament de Sant Cugat retirarà de la façana del consistori la pancarta en favor dels presos polítics, després d'haver rebut el requeriment de la Junta Electoral Central, ens que s'encarrega d'interpretar la neutralitat dels edificis institucionals en període electoral, al qual ja s'ha entrat de cara a les eleccions generals i del qual no se sortirà fins després de les eleccions municipals del 26 de maig.

Fins a l'últim segon

En aquest sentit, però, l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha explicat que s'esperarà fins a l'últim segon del termini per retirar la pancarta "per defensar les llibertats dels presos polítics". Cal destacar que el requeriment va arribar als serveis jurídics de l'Ajuntament el dimecres a les 14:15 h i el termini estipulat és de 48 h, amb la qual cosa, la pancarta serà retirada el divendres a la mateixa hora. "Esgotarem fins a l'últim segon per defensar la llibertat d'expressió, i de tenir aquesta pancarta a la façana de l'Ajuntament, que mostra la voluntat de la majoria sobiranista del consistori", ha afegit Fortuny.

L'alcaldessa ha demanat als serveis jurídics del consistori que es presentin al·legacions, "de manera immediata" al requeriment, però aquestes no permetran allargar el termini, ja que és improrrogable. A més, el requeriment val fins a la fi del període electoral, amb la qual cosa, empalmarà també amb el període de les eleccions municipals. "Fins al 27 de maig no podríem tornar a penjar aquesta pancarta, però de seguida que la puguem tornar a posar, ho tornarem a fer".

La denuncia de Cs i PP

Cal destacar que, segons van apuntar ells mateixos, Cs i PP havien presentat una denúncia a la Junta Electoral Central demanant la retirada de la pancarta, ara fa uns dies. L'alcaldessa, però, ha explicat que als serveis jurídics de l'Ajuntament "no els consta l'entrada d'aquesta petició o denuncia per part de Cs i PP. Sí que ho hem vist als mitjans de comunicació, però com a Ajuntament no hem rebut cap notificació al respecte, el que tenim és el requeriment de la JEC.

Més info: Cs denuncia a la Junta Electoral els "símbols partidistes" en edificis públics

Més info: El PP demana a la Junta Electoral la retirada de la pancarta en suport als presos polítics

Una via alternativa

Tot i que la decisió de retirar la pancarta és ferma, Fortuny ha volgut destacar que ja s'està treballant en una idea per substituir-la. "En paral·lel a la forçosa retirada d'aquesta pancarta, ja estem imaginant quin altre tipus de símbol posarem a la façana per seguir interpel·lant a aquesta llibertat d'expressió i dels nostres presos polítics i exiliats", ha afirmat l'alcaldessa. "Ens hem reunit per consensuar quina mena d'imatge col·locar. Tots estem d'acord que volem col·locar un missatge que reflecteixi el moment dur pel qual estan passant aquestes persones i les seves famílies", ha afegit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem