L'Ajuntament suspèn temporalment la licitació del concurs de publicitat institucional

El consistori esperarà la resolució, per part del Tribunal Català de Contractes, dels dos recursos presentats contra la licitació realitzada

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha decidit suspendre temporalment l'adjudicació de la licitació dels serveis d'informació, comunicació i difusió de serveis, accions i activitats municipals en mitjans de comunicació d'abast local. Així ho ha comunicat aquest 9 d'abril mitjançant un comunicat en el qual apunta que s'ha pres la decisió "en espera de la resolució, per part del Tribunal Català de Contractes, dels dos recursos presentats contra la licitació realitzada".

Més info: L'oposició demana que es torni a fer el concurs de publicitat institucional

Com detallen en el comunicat, arran d'una denúncia anònima, l'Autoritat Catalana de la Competència ha fet a l'Ajuntament una sèrie de consideracions des de la perspectiva de la competència sobre la licitació pública d'informació, comunicació i difusió de serveis, accions i activitats municipals en mitjans de comunicació d'abast local.

Des de l'Ajuntament recorden que "l'Autoritat Catalana de la Competència és un organisme que té com a missió vetllar pel correcte funcionament competitiu dels mercats a tots els sectors productius de l'economia a Catalunya. És a dir, que vetlla per garantir la competència".

D'aquesta manera, assenyalen que aquest organisme "valora molt positivament el fet que l'òrgan contractant hagi emprat el procediment obert com a procediment ordinari d'adjudicació del contracte de referència", tot i que especifica que "els plecs que han regit la licitació de referència no han estat prou respectuosos amb el principi de competència".

Tal com detallen, "no existeix justificació suficient de per què el contracte no va ser dividit en lots; perquè es va incloure la mida de la publicació com un requisit per a la prestació del servei o perquè el repartiment dels punts del criteri de valoració nombre d'exemplars no respectava el principi de proporcionalitat, aspectes que òbviament no afavoreixen la concurrència ni la competència".

És per això, i "tot i que aquestes consideracions no tenen un caràcter vinculant i no fan referència a la legalitat de la licitació (perquè no està en les seves funcions), sinó a allò que pot afectar la lliure competència", l'Ajuntament ha resolt suspendre temporalment l'adjudicació de la licitació en espera de la resolució, per part del Tribunal Català de Contractes, dels dos recursos presentats contra la licitació realitzada.

 
Comentaris

Destaquem