L'ANC enceta el compte enrere per les plebiscitàries amb les municipals a la vista

Un centenar de persones participan a la concentració de l'Assemblea davant de l'Ajuntament

L'Assemblea Nacional Catalana va iniciar el compte enrere per les eleccions autonòmiques del 27 de setembre amb un acte multitudinari al Palau Sant Jordi divendres passat. Ara, és el torn dels municipis i l'ANC de Sant Cugat s'ha concentrat aquest dilluns, 27 de setembre, davant de l'Ajuntament per reclamar unitat i força en els cinc mesos que falten fins els comicis. Poc més d'un centenar de santcugatencs, entre els que hi havia representants de CiU, d'ICV-EUiA, CUP i ERC; han assistit a l'acte.

Com ja va anunciar l'entitat, el dia 27 de cada mes repetiran la concentració davant l'Ajuntament amb l'objectiu de preparar el terreny per les anomenades eleccions plebiscitàries del setembre.

Unitat i força

La regidora de Comunicació de Sant Cugat, Joana Barbany, ha llegit unes paraules en nom de l'alcaldessa, Mercè Conesa: "Necessitem més que mai la unió, la força i l'empenta de les forces sobiranistes". A més, s'ha referit a les eleccions locals: "Les eleccions municipals són un pas més en la construcció nacional".

Des de l'ANC, Shirka Sinche, també ha reivindicat la importància dels comicis locals: "El 24 de maig tenim l'obligació d'exercir el dret a vot pels partits disposats a defensar la llibertat del nostre país".

Maria Rosa Caballé, d'Òmnium, ha rebutjat les paraules que venen des del govern espanyol sobre que les eleccions del setembre no seran plebiscitàries: "El 27S serà el que nosaltres vulguem". A més, ha posat èmfasi en la necessitat de convèncer als indecissos amb arguments: "Sense un país independent, no podrem créixer i contribuir al benestar de la societat".

 
Comentaris

Destaquem