L'ANC Sant Cugat vol impulsar una candidatura d'Eines de País al Parlament

Així ho han manifestat durant la concentració dels 21 mesos d'empresonament dels Jordis i contra els pactes amb el 155

L'ANC Sant Cugat ha presentat una proposta perquè l'ANC nacional impulsi una candidatura d'Eines de País a les pròximes eleccions autonòmiques, seguint el model de la candidatura impulsada a la Cambra de Terrassa. Així ho ha explicat el coordinador de l'ANC a Sant Cugat, Xavier Palet, durant la concentració organitzada amb motiu dels 21 mesos d'empresonament dels Jordis, i contra els pactes amb el 155, celebrada aquest 16 de juliol a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès.

"La proposta és molt clara. Els partits independentistes actuals no ens serveixen per tirar endavant el procés cap a la independència. Això ho va començar la societat civil, i això ho haurà d'acabar la societat civil", ha dit Palet. És per això que, ha afegit, "l'única manera que veiem nosaltres des de l'ANC de Sant Cugat, és que l'ANC nacional impulsi una candidatura com ha fet amb el tema de les cambres, que es deia Eines de País, i que es digui igual, perquè és una marca que la gent l'ha anat entenent, i que impulsi una candidatura per poder-se presentar a les pròximes eleccions autonòmiques, i que la gent tingui una opció. Perquè jo, personalment, en aquests moments no sabria a qui votar".

ADIC Sant Cugat ha rebutjat els pactes amb el 155. FOTO: Bernat Millet

ADIC Sant Cugat ha rebutjat els pactes amb el 155. FOTO: Bernat Millet

"Tot el projecte de la candidatura Eines de país a la Cambra ha estat un projecte molt potent i clar, i des del primer moment l'ANC ho ha impulsat. Una candidatura independentista que ha arrasat. Perquè no fer-ho igual a escala de Parlament de Catalunya", ha reivindicat.

Una proposta que es va presentar aquest mateix dimarts en la reunió de la territorial a Castellbisbal i que ara s'anirà presentant a les diferents territorials del país, per elevar-ho finalment a l'ANC nacional.

La proposta l'han donat a conèixer durant la concentració que s'ha celebrat a la plaça de la Vila aquest 16 de juliol coincidint amb els 21 mesos de l'empresonament dels Jordis. Un acte que també ha esdevingut una protesta davant dels diferents pactes que s'han produït tant en l'àmbit local com supramunicipal d'ERC, CUP i Junts amb el PSC.

L'acte s'ha celebrat a la plaça de la Vila. FOTO: Bernat Millet

L'acte s'ha celebrat a la plaça de la Vila. FOTO: Bernat Millet

Durant l'acte, tant l'ADIC com l'ANC han fet lectura de manifestos en els quals mostraven el seu rebuig a aquests pactes, acusant els partits independentistes de "traïdors" i clamant que "la paciència s'ha acabat".

"Amb un partit botxí, carceller i repressor com PSOE-PSC han pactat, per quatre cadires, els partits polítics anomenats independentistes. A tot el territori el sufragi ha estat clarament independentista. Però l'egoisme i la lluita caïnita dels partits polítics per les cadires ha pogut més que el servei al país, traint el vot de milers i milers de ciutadans", han lamentat.

L'ANC defensa una candidatura liderada per l'entitat. FOTO: Bernat Millet

L'ANC defensa una candidatura liderada per l'entitat. FOTO: Bernat Millet

És per això que han cridat a la societat a "organitzar-se", perquè "quan la societat organitzada es mobilitza i es compromet fins al final és imparable i pot assolir qualsevol fita per difícil que sembli". És per això que proposen la candidatura d'Eines de País, candidatures "transversals, obertes, democràtiques, formades per ciutadans compromesos fins al final", han reivindicat.

Un cop més, i amb un record per la membre del secretariat de l'ANC de Sant Cugat Rosa Peris, qui ha mort aquest dimarts, el cant d'Els Segadors ha tancat l'acte.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem