L'Audiència Nacional decreta presó sense fiança per al santcugatenc Raül Romeva

La jutgessa ha decretat també presó per als altres 7 consellers que han declarat aquest dijous, 2 de novembre

La jutge de l'Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela ha decretat presó sense fiança per al vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i els set consellers del Govern que han anat a declarar aquest matí a Madrid acusats de delictes de rebel·lió, sedició i malversació. En canvi, l'exconseller d'Empresa i Ocupació Santi Vila podrà eludir la presó si diposita una fiança de 50.000 euros.

La vista posterior a les declaracions de vuit consellers i de Santi Vila, que va dimitir hores abans que es produís la votació al Parlament i que ja ha aunciat que aspira a liderar un PDeCAT moderat, a l'Audiència Nacional ha acabat cap a les 14.00 hores i els investigats han hagut d'esperar dins de les dependències judicials la decisió de la jutge.

Carmen Lamela tenia sobre la taula la petició de la Fiscalia de presó incondicional per a Oriol Junqueras, Carles Mundó, Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull. Per a Santi Vila, el ministeri públic havia demanat presó eludible sota fiança de 50.000 euros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem