L'oposició de Valldoreix denuncia "inacció" del Govern i que els acords no es compleixen

L'oposició ha presentat una moció en la Junta de Veïns per fer evident els acords aprovats en la primera meitat del mandat que no han estat executats

L'oposició de l'EMD de Valldoreix ha aprofitat la Junta de Veïns del mes de juny, celebrada el dijous 17, per passar comptes al Govern sobre la primera meitat de mandat, i exigir-li que compleixi els acords estipulats en la junta de veïns durant els primers dos anys d'aquest mandat. En aquest sentit, per l'oposició, el Govern ha tingut una actitud "d'inacció", i ha demanat un "canvi d'actitud".

ERC-MES, PSC, CUP i Ciutadans han votat a favor de la moció, sumant així 5 vots favorables, que han vençut els 4 en contra de l'equip de Govern.

Una moció que pretén ser "un punt d'inflexió"

De fet, ERC-MES, CUP i PSC han presentat conjuntament una curiosa moció al respecte, que contenia un total de 118 atesos, 114 dels quals explicaven acords presos a la Junta de Veïns en els darrers dos anys i que no han estat complerts, segons l'oposició. "No és un mer recull d'anècdotes. La magnitud és tal que es pot parlar de norma, d'una manera de fer política", ha defensat el vocal d'ERC-MES Lluc Cahís, que ha afegit: "Espero que aquesta moció serveixi com a punt d'inflexió i que hi hagi un canvi d'actitud en el Govern".

El vocal d'ERC-MES, Lluc Cahís, exposant la moció. FOTO: Ferran Mitjà

El vocal d'ERC-MES, Lluc Cahís, exposant la moció. FOTO: Ferran Mitjà

Per la seva banda, la vocal del PSC, Susanna Casta, s'ha limitat a avaluar els dos anys de mandat com a "negatius". Ciutadans, que no ha estat proposant de la moció, l'ha votat a favor. "Hi ha propostes d'interès per a la ciutadania que no es desenvolupen", ha destacat el flamant vocal taronja, José Miguel Garcia, qui ha afegit: "Estem a mitjan mandat, i aquesta situació es pot revertir".

El vocal de la CUP, Ferran Margineda, ha denunciat "la inacció política" del Govern, i ha apuntat que ja fa sis anys que "el Govern de l'EMD ha dilapidat la participació ciutadana". En aquest sentit, el vocal anticapitalista ha demanat "un pas al cantó del president", Josep Puig, i ha posat de manifest els seus dubtes sobre l'eficiència política de l'EMD.

Una moció "fora de lloc"

El president de l'EMD, Josep Puig, ha explicat que el Govern troba "la moció fora de lloc i plena d'impresicions", a més d'argumentar que molts dels acords s'han complert. "No hi ha res més a dir", ha sentenciat.

Certa tensió

El president Puig ha titllat de "maleducat" a Lluc Cahís, que per la seva banda li ha contestat: "Facin un canvi d'actitud i no es posin a la defensiva".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem