La CUP denuncia una "persecució política" per part de l'equip de govern

La CUP acusa l'equip de govern d'utilitzar "tàctiques de revenja més pròpies de règims totalitaris"

La CUP ha denunciat que són objecte de "persecució política" per part de l'equip de govern de Convergència de Sant Cugat. A més, els acusa d'utilitzar "pràctiques de revenja, més pròpies de règims totalitaris que d’un Ajuntament democràtic". "Des de la CUP demanem diàleg, comprensió i política. Prou sancions i utilització de la llei com a eina de repressió i no de regulació de la convivència", afegeix en un comunicat.

El motiu de la crítica és un expedient sancionador que l'Ajuntament va imposar a la CUP, per superar l'horari permès en la celebració dels actes de l'11 de setembre de 2014 de col·lectius de l'esquerra independentista a Sant Cugat. Es tracta d'una sanció greu amb multa de 1.000 euros per haver superat uns 13 minuts l'horari permès, segons la CUP, que assegura que els hi va ser imposada mesos després dels fets. L'horari límit que els va marcar l'Ajuntament va ser les 12 de la nit, tot i que segona la CUP en aquell moment la normativa municipal permetia fins les 3 (els actes van acabar, segons la formació, a les 12:13 hores).

"L’expedient obert per la policia local té un agreujant, ja que diu que el concert era de la CUP, quan aquest estava organitzat per més organitzacions i els permisos estaven demanats per l’entitat Acció Cultural de Sant Cugat", afegeixen. "És a dir, està clar a qui s’està atribuint les responsabilitats, malgrat que la CUP no va ser qui va organitzar l’activitat ni la va coordinar, ni va demanar cap permís". Tot plegat ho ha exposat la CUP en les al·legacions fetes a la sanció, que ara mateix estant sent estudiades pels serveis tècnics municipals.

L'Ajuntament ha confirmat al TOT l'existència aquest expedient iniciat per una denúncia policial feta quan passaven 30 minuts de l'hora permesa, i encara durava l'activitat. Fonts municipals han explicat que el procés està seguint el mateix camí que totes les actes policials i que en aquests moments els serveis corresponents estan estudiant les al·legacions de la CUP. Des de l'equip de govern no volen valorar les acusacions de la CUP de "persecució polítiques" i "pràctiques de revenja".

"Infracció lleu"

La formació anticapitalista considera que la infracció, en tot cas, hauria de ser lleu, ja que "no existia voluntarietat, com demostra el fet que vam acabar només tretze minuts més tard". També lamenta que l'expedient es va iniciar sis mesos després dels fets, maig del 2015, i se'ls va informar al juliol.

La CUP apunta a l'extinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana: "Ens tenia preparat un regalet. Abans de deixar l’equip de govern el juny de 2015 va signar el decret d’incoació d’un expedient sancionador per l’acte del dia 10 de setembre i que a nosaltres se'ns va comunicar el juliol del 2015.

Per tot, la CUP creu que l'expedient té "clares connotacions de persecució política". "No té cap motivació jurídica, sinó una motivació política que ja fa molts anys que dura", denuncien. La CUP assegura que el seu model de ciutat dista molt del de Convergència i creu que "aquestes diferències polítiques ens han portat moltes vegades una persecució política per part de l’equip de govern que en alguns casos ha estat desmesurada".

 
Comentaris

Destaquem