La CUP-G reivindica "una altra manera de fer les coses" i la lluita nacional i social

La regidora de la CUP a l'Ajuntament, Núria Gibert; la número 3 de les llistes de la formació a les eleccions, Eulàlia Reguant; i la membre d'Arran Maria Gordillo han fet campanya a Sant Cugat

La CUP-Guanyem ha fet campanya a Sant Cugat, en un acte al Celler Modernista, el dimecres 10 de febrer. Un acte en el qual la formació anticapitalista ha defensat que ser-ho "és ara una necessitat, perquè anar en contra del capitalisme és anar a favor de la vida", tal com ha dit la número 3 de la llista electoral de la formació, Eulàlia Reguant.

Abans, el conductor de l'acte, Francesc Ruiz, ha fonamentat les línies bàsiques de la CUP-G: "Tenim molt clar que la lluita nacional i la lluita social són indestriables per construir un futur millor".

Un sistema "insostenible"

Posteriorment ha pres la paraula la membre d'Arran, Maria Gordillo, qui ha afirmat que la CUP "té la fe permanent que hi ha una altra manera de fer les coses". Gordillo ha tingut un record per l'exiliada Anna Gabriel.

Gordillo ha assegurat també que "amb una altra manera de fer les coses" s'haguessin evitat morts durant la pandèmia i ha apuntat que "és insostenible viure en aquest sistema patriarcal i capitalista que ens condemna a la crisi perpètua".

També ha destacat que "no pot ser que hi hagi llits buits en la sanitat privada, mentre la sanitat pública es col·lapsa, igual que no pot ser que hi hagi habitatges buits i persones al carrer".

Maria Gordillo en l'acte de campanya de la CUP a Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Maria Gordillo en l'acte de campanya de la CUP a Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

En aquest sentit, ha reivindicat el paper dels professionals sanitaris, i el paper de la dona en aquest sector: "Les dones hem posat la cara a tot arreu", ha dit la membre d'Arran

Amb tot, ha finalitzat dient que el futur passa "per la independència, el socialisme i el feminisme".

Treure l'habitatge del mercat

La regidora a l'Ajuntament de Sant Cugat, Núria Gibert, ha criticat la gestió de la pandèmia, i ha afirmat que la Covid-19 ha fet aflorar la necessitat de "posar les polítiques públiques al servei de les persones". En aquest sentit, Gibert ha apuntat que "és imperatiu forçar el taulell cap a la transformació social" i viatjar cap a "una política pública de defensa de les persones". De fet, ha afirmat que "cal deixar de banda les polítiques neoliberals i apostar per polítiques de cura".

Núria Gibert en l'acte de la CUP a Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Núria Gibert en l'acte de la CUP a Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Paral·lelament, La cupaire ha llençat un dard a ERC, apuntant que "la vella i tradicional esquerra està més preocupada per ser vella i tradicional que per ser esquerra". En aquest sentit, Gibert ha assegurat que "la CUP és necessària, i no pas partits que en campanya són d'esquerres, però després no".

Pel que fa a l'habitatge, un dels pals de paller de la CUP-G, Gibert ha afirmat que cal "treure'l del mercat". Núria Gibert ha fet valdre també la tasca que està fent la CUP dins del Govern de Sant Cugat, explicant algunes de les polítiques socials que s'han impulsat en aquest mandat des del consistori.

Defensa de la renda bàsica universal

La número 3 de la CUP-G, Eulàlia Reguant, ha apuntat que fa temps que la formació denuncia "la crisi democràtica de l'Estat espanyol", i ha tingut un record per "als més de 3.000 represaliats que hi ha a l'Estat". 

Més enllà de la clau nacional, Reguant ha parlat també de la crisi social del darrer any: "Hem vist com la necessitat de treballar s'ha imposat. Hem vist com el capital, de nou, s'ha imposat a la vida". En aquest sentit, Reguant ha afirmat que "aquest 14-F és indispensable combatre al capital", i ha defensat l'aplicació d'una renda bàsica universal i ha carregat contra "la precarietat".

Eulàlia Reguant en l'acte de la CUP a Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

Eulàlia Reguant en l'acte de la CUP a Sant Cugat. FOTO: Ferran Mitjà

La cupaire ha defensat que "és indispensable una farmacèutica pública", fent referència a "l'especulació que fan les farmacèutiques amb les vacunes".

En clau nacional, Eulàlia Reguant ha demanat Esquerra i Junts per Catalunya "prou de baralles" i ha defensat que cal viatjar cap a la independència: "El combat és ara o mai".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem