La CUP-PC demana crear un servei de cura d'infants durant els actes institucionals

L'objectiu és fomentar la participació en igualtat de condicions

La Candidatura d'Unitat Popular - Procés Constituent a Sant Cugat del Vallès demanarà al pròxim Ple municipal del mes de setembre la creació d'un servei de cura d'infants durant la realització de determinats actes institucionals, per a fomentar la participació en igualtat de condicions.

La formació apunta en un comunicat que "considerem que és imprescindible que la participació ciutadana en la política vagi més enllà d'anar a votar cada quatre anys", assenyalant com a exemples els Consells de Barri, processos participatius, o sessions informatives del Govern.

Segons la CUP-PC, "seria del tot desitjable", que la participació augmentés en aquests actes, lamentant que "molt sovint hi ha pares o mares que no poden participar en aquestes sessions pel fet que han de tenir cura dels seus fills i filles".

Davant aquesta situació, assenyalen que "de la mateixa manera que parlem sovint de la necessitat de conciliar la vida personal o familiar amb la laboral, també valdria la pena poder-la conciliar amb la participació en els afers públics", i per això proposaran al Ple municipal organitzar un servei gratuït de cura d'infants durant la realització de determinats actes institucionals, especialment els relatius a Participació. Entre aquests, de forma imprescindible, els Consells de Barri, els Consells Sectorials i els Pressupostos Participatius.

 
Comentaris

Destaquem