La CUP-PC, en contra de que centres i AFAs contractin els tècnics d'extraescolars

Des de la formació indiquen que són estructures de voluntaris a les quals no se'ls hi pot exigir unes responsabilitats propies de l’administració

El grup municipal de la CUP-PC s'ha mostrat en contra, en un comunicat presentat aquest dijous 5 d'abril, de l'anunci que el regidor d'esports, Eloi Rovira, al passat Consell Sectorial d'Esports sobre la voluntat de tancar un nou conveni amb els centres escolars i les AFAs, que permetin que aquests contractin els tècnics esportius de les activitats extraescolars.

La formació d'esquerres denuncia que no hi ha hagut una resposta adequada a l'hora d'entendre "quins són els paràmetres legals que han canviat, què diu la nova normativa i perquè impedeix que l'ajuntament n'assumeixi la gestió". Des de la CUP-PC expliquen que no hi ha justificació per no haver debatut aquest canvi "en cap dels òrgans sectorials pertinents", i que no entenen la falta d'explicació als partits del Ple municipal "aquest canvi de model dràstic en el servei d'esport ni en Comissions Informatives ni en cap altre espai".

D'altra banda, sobre el contingut del canvi legislatiu, el grup polític critica la decisió de "que siguin les AFA qui hagin de garantir la universalitat de l'accés a l'esport entre tots els infants, sinó l'Ajuntament". Aquesta tasca, expliquen, en la que s'insereixen moltes de diferents, com l'atorgament de beques i la certificació de coneixements dels tècnics, no la poden assumir ni les AFA ni els mateixos centres escolars, "no per incapacitat, sinó perquè és una estructura que es nodreix de treball voluntari a la qual no se li pot exigir unes responsabilitats que són de l'administració".

Finalment, al document es demana que s'aturi tot el procediment fins que aquest nou canvi en la gestió dels extraescolars sigui explicada i debatuda amb tota la resta de grups municipals inclosos en el Ple.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem