La CUP-PC presenta un programa amb més de 400 línies d'actuació i propostes

La formació ha presentat els eixos principals del seu programa que ha estat confeccionat a partir dels diferents punts de trobada i les aportacions d'entitats i ciutadans

La CUP-Procés Constituent ha presentat aquest dimarts a la tarda els eixos principals del programa amb el qual concorrerà a les eleccions municipals. Un programa que posa especial atenció en enfortir la participació ciutadana i en les polítiques enfocades a “transformar i revolucionar” l'statu quo de la ciutat.

El programa ha estat elaborat a partir de les aportacions que es van fer en els 5 punts de trobada temàtics organitzats per la formació, aportacions de les entitats i aportacions que han fet arribar els ciutadans per altres canals. En total, són de més 400 línies d'actuació i propostes d'un programa que segons el regidor i número 2 de la llista de la CUP-PC, Ignasi Bea, “pretén revolucionar Sant Cugat per tal de fer una ciutat integradora i participativa en contraposició al model de ciutat aparador”. Antonio Ontañón ha afegit que és “un programa participatiu i un programa per a la transformació i no la continuïtat, que mira els problemes de cara a cara i va a l'arrel dels problemes”.

El programa es podrà consultar al lloc web de la candidatura en els pròxims dies.

Sis blocs i sis propostes

Núria Gibert, cap de llista de la CUP-PC, ha detallat quins són els principals eixos del programa de la formació. En pròximes rodes de premsa aprofundiran en cadascun d'aquests blocs temàtics.

  1. Radicalització de la democràcia: Ha dit que “entenem la participació com a motor del canvi social” i que “cal afavorir i potenciar mecanismes de participació directa i vinculant, per tal d'anar capgirant la lògica de les polítiques delegacionistes”. Una de les propostes de la CUP-PC serà la promoció de la celebració de consultes populars de manera periòdica.
     

  2. Economia, treball i comerç: La voluntat de la CUP-PC és la de crear ocupació i apostar fermament pel cooperativisme i l'economia social com un eix transversal. Proposa la creació d'un viver municipal de cooperatives i economia social.
     

  3. Polítiques socials: Defensa de la solidaritat, la justícia i la cohesió social. Una de les prioritats de la candidatura serà la defensa dels serveis públics i dels drets socials i laborals. Proposa la creació d'espais autogestionats pels joves.
     

  4. Cultura: Gibert assenyala que “entenem la cultura com a eina d'aprofundiment democràtic i vertebració social”. Una de les propostes és la construcció d'espais polivalents d'arts escèniques i musicals, de format mitjà, al centre i als districtes.
     

  5. Model territorial i model urbà: Ha dit que “volem caminar cap a una ciutat afable i integrada en l'entorn”. Entre les propostes, reformular els consells de barri, fent-los representatius, i convertint-los en una eina de debat i decisió.
     

  6. Medi ambient: Ha parlat d'una ciutat i un model de creixement “respectuós amb el medi ambient, el territori, la fauna i la qualitat de vida de la majoria de la població”. Una de les propostes és assolir un marc de protecció integral del Parc Natural de Collserola, "que la protegeixi de manera efectiva i definitiva".

 
Comentaris

Destaquem