La CUP-PC presenta un programa electoral "per governar"

La formació ha explicat els 6 eixos a través dels quals es desenvolupa el seu programa electoral (cultura, feminisme, lluita contra la corrupció, cooperació i democràcia i participació i habitatge)

La CUP-PC ja té, gairebé, a punt el programa electoral de cara a les eleccions municipals del mes de maig, i l'acabarà definitivament d'aquí a dues setmanes. En aquest sentit, Núria Gibert, alcaldable de la formació per a les eleccions i actual regidora al consistori, ha assenyalat que "durant els últims 4 anys la CUP ha aconseguit fer debats importants per a Sant Cugat" però que "cal fer un pas més". "Volem governar, i fer-ho al servei de la gent", ha afirmat. Per això, el lema de la campanya electoral d'aquest any serà "Governa't".

Els 6 eixos del programa electoral

Gibert ha explicat davant dels mitjans de comunicació locals que el programa electoral de la CUP-PC es basa en 6 eixos fonamentals.

  • Cultura: "Actualment, a Sant Cugat es fa cultura de consum i per a les elits. Volem recuperar la cultura de qualitat perquè pot ser una eina revolucionaria, i l'Ajuntament l'ha d'acompanyar".
  • Feminisme: "Cal parlar de les coses que afecten la gent, parlar de vida, i parlar de vida és parlar de les desigualtats entre homes i dones, parlar de col·lectius en risc d'exclusió social i, sobretot, fer polítiques feministes".
  • Lluita contra la corrupció: "És una de les característiques intrínseques de la CUP. La lluita contra la corrupció va en el nostre ADN. Volem entrar a l'Ajuntament i governar, per obrir les finestres i ventilar. Fer net. Hi ha hagut coses que des de l'Ajuntament, en els darrers anys, no s'han fet bé".
  • Cooperació: "Volem ajudar, des de l'administració, a fer economia social i solidària. Els consistoris han de ser corresponsables en aquesta qüestió".
  • Democràcia i participació: "Els òrgans de participació actuals són buits de contingut i cal fer-los un tomb i repensar-los".
  • Habitatge: "Entenem que a Sant Cugat existeixen una emergència habitacional. El 40% de la població de Sant Cugat té problemes en aquest aspecte. No ens valen les proclames buides. No entenem Sant Cugat com a producte, sinó com a comunitat".

Valoració de les trobades ciutadanes per fer el prorgama electoral

La CUP-PC ha elaborat el seu programa a través de diferents trobades amb la ciutadania, de les quales Gibert en fa "una valoració molt positiva" per "les ganes de participar de la gent". De totes maneres, ha assenyalat amb preocupació que el tema que més ha sortit en aquestes trobades ha estat el dels problemes amb l'habitatge.

A banda d'això, la cap de llista cupaire també ha explicat que la voluntat de la formació és poder materialitzar una majoria d'esquerres: "Estem oberts a parlar-ne", ha dit. En aquest sentit, però, ha respost amb ironia a una pregunta sobre un possible pacte en el qual pugui entrar el PSC: "Havies dit forces d'esquerra, no?", ha dit entre riures la portaveu.

 
Comentaris

Destaquem