La CUP proposa eixamplar el dret a vot a les persones residents

La força política municipal presentarà una moció en el Ple Municipal d'octubre per debatre sobre aquest àmbit

La CUP de Sant Cugat creu en la necessitat d'eixemplar el dret a vot a les persones residents i, per això, presentarà una moció en el Ple Municipal del mes d'octubre. En aquest sentit, la moció preveu una sèrie d'acords per tal de fer efectiu aquest dret a vot a persones residents. Aquests són els més destacats:

  • Instar als diferents grups municipals d’aquests Ple Municipal per a la no instrumentalització de la immigració en els seus programes.
  • L’Ajuntament realitzarà una campanya informativa per a donar a conèixer els processos per fer efectiu el dret a vot entre les persones estrangeres residents i que per raó dels convenis internacionals, podran exercir el dret a sufragi actiu i passiu a les properes eleccions municipals.
  • L’Ajuntament farà una campanya de difusió i denúncia de la manca de drets polítics per part de les persones estrangere.
  • Instar al Parlament de Catalunya a treballar per fer efectius els drets de la ciutadania, tot vehiculant-los a la residència, i no a la nacionalitat.
  • Treballar per desplegar i fer efectiva tota la jurisprudència prevista en matèria de participació ciutadana en la Llei de Consultes de Catalunya.

 
Comentaris

Destaquem