La CUP reivindica el seu "torn" i "més competències per als Consells de Barri"

La formació ha realitzat un acte de campanya a la Floresta, on ha fet valdre la importància del barri pel que fa a l'empoderament ciutadà i ha reclamat més competències per als districtes

La CUP ha celebrat un acte de campanya electoral a la Floresta, barri en el qual va treure millors resultats en les darreres eleccions municipals del 2015, barri en el qual va ser la força més votada, amb 547 vots dels 1.797 emesos: "Estàvem convençuts que participar era l'eix per capgirar", ha explicat Ramon Piqué, suplent de la llista electoral de la CUP i expresident del Consell de Barri, en aquest sentit.

La Floresta i el Consell de Barri

I és que la CUP ha volgut fer valdre les particularitats de la Floresta, i la tasca que ha fet Núria Gibert, alcaldable de la CUP, com a presidenta del consell: "Volíem un Consell de Barri on tenies la sensació que tot estava igual, on la gent i anava i no tornava. Era també un espai de confrontació i era un espai molt poc representatiu. Teníem clar que aquest no era el nostre model, però no teníem clar quin model havíem de construir, i el vam construir des de 0, vam construir el Consell de Barri que necessitàvem els florestans, posant el veïnat al centre.", ha afirmat Piqué.

Joan Rosés en l'acte de la CUP a la Floresta. FOTO: Ferran Mitjà

Joan Rosés en l'acte de la CUP a la Floresta. FOTO: Ferran Mitjà

A més de fer un repàs de tot el que s'ha fet a la Floresta gràcies al Consell de Barri, com per exemple el Casal Jove o el nom del Parc de les Dones. "El futur de la Floresta passa per reforçar allò que ens fa més singulars: la solidaritat, el feminisme, la diverssitat, i una Floresta compromesa amb el futur republicà", ha sentenciat.

La Floresta i Sant Cugat

Joan Rosés ha repassat la relació de la Floresta amb Sant Cugat: "Ha arribat el moment de fer un canvi a la ciutat, i també el moment de dotar de més competències al Consell de Barri", ha apuntat Joan Rosés, número 4 de la llista electoral de la CUP. "Fa temps que els Florestans hem dit prou a aquesta manera de fer! I ens hem d'implicar a vigilar en tot allò que ens afecta com a florestans i florestanes", ha afegit, a més d'assenyalar que "calen polítiques d'habitatge que siguin capaces de conciliar la creació d'habitatge amb el respecte amb la massa forestal de la Floresta".

A més, Rosés ha apuntat que "hi ha una desafecció amb Sant Cugat", tot i avisar que "ens volen quiets, però no ho aconseguiran". També ha apuntat que cal "seguir treballant perquè la diversitat segueixi formant part de les característiques d'aquest barri". "Un altre Sant Cugat és possible, perquè una altra Floresta és possible", ha sentenciat el número 4 de la CUP.

Sant Cugat

L'alcaldable de la CUP, Núria Gibert, ha explicat la ciutat que vol la CUP: "Vam néixer amb una proposta ètica-política, perquè pensàvem que la política estava molt desgastada, i seguim constatant que hi ha una emergència política, de representativitat, una emergència ètica i una emergència material", ha assenyalat Gibert.

L'alcaldable ha col·locat l'àmbit de l'habitatge al centre: "Feia anys que anàvem advertint que la problemàtica de l'habitatge arribaria, perquè hi ha un model elitista i mai s'ha volgut mirar el rostre de la desigualtat d'una manera clara a Sant Cugat. Un 40% de la població té problemes per pagar l'habitatge, i tenim una comunitat que ens exclou. Per això parlem d'un model exhaurit", ha apuntat Gibert en aquest sentit.

També ha apuntat en la participació ciutadana: "Hem d'estar atents a les propostes dels veïns. Per què no estem atents en lloc de posar traves", ha dit Núria Gibert. "Necessitem que la gent siguin agents actius en la crítica al Govern, perquè en campanya veiem que tothom parla de moltes coses, amb debats d'un minut i mig... Demanem que tothom es fixi en el que s'ha fet durant aquests 4 anys", ha apuntat l'alcaldable.

L'alcaldable ha assegurat que la CUP té "una alternativa", i ha afirmat: "Tenim un projecte conscient, construït i pensat. Proposem la vida al centre. Quan parlem de vida, parlem de problemàtiques que han queda invisibilitzades, com el preu del transport públic, quines polítiques feministes estem fent, etc". Per últim, ha acabat dient: "Ara és el torn de la CUP".

Vídeo d'Anna Gabriel

L'acte ha acabat amb l'emissió d'un vídeo d'Anna Gabriel, exdiputada de la CUP al Parlament de Catalunya i exiliada a Ginebra per la causa del procés. Un vídeo que Gabriel ha gravat especialment per a la CUP Sant Cugat: "Es pot transformar Sant Cugat. Demano als veïns i veïnes de Sant Cugat que aquesta vegada sí, que aquesta vegada s'atreveixin i votin CUP. Els veïns de Sant Cugat es mereixen una ciutat on viure-hi, on no només hi hagi lloc per a les rendes altes", deia Gabriel en el vídeo.

Vídeo d'Anna Gabriel en l'acte de la CUP. FOTO: Ferran Mitjà

Vídeo d'Anna Gabriel en l'acte de la CUP. FOTO: Ferran Mitjà

La CUP ja ha presentat les seves propostes econòmiques i culturals.

Més info: La CUP vol fer de "la participació" l'eix de la cultura a Sant Cugat

Més info: Els 3 eixos econòmics de la CUP per "fer un món més cooperatiu, més solidari i just"

Fa uns dies va celebrar l'acte central de campanya.

Més info: La CUP-PC reivindica el "municipalisme com a base de la clau del canvi"

 

 
Comentaris

Destaquem