"La Fiscalia està fent de braç de VOX", les primeres sensacions de l'entorn de Romeva

Després dels primers tres dies del judici del procés, en el qual està encausat el pres polític santcugatenc, Raül Romeva, el seu entorn té la sensació que "és un judici totalment polític"

El dimarts 12 de febrer va començar el judici del procés, entre els encausats del qual hi ha el pres polític santcugatenc, Raül Romeva. Després la participació de tots els actors (el magistrat que presideix la sala, Manuel Marchena; l'Advocacia de l'Estat; la Fiscalia; VOX com a acusació particular i les defenses), el dijous 14 de febrer han començat els interrogatoris als encausats. Oriol Junqueras (només les de la seva defensa) i Joaquim Forn han estat els únics que han tingut temps de respondre a les preguntes. Raül Romeva serà el 4t encausat en declarar, però el seu entorn ja ha copsat les primeres sensacions durant els tres primers dies del judici: "Hem confirmat que es tracta d'un judici polític", apunten.

D'altra banda, assenyalen que els hi ha sobtat la intervenció de la Fiscalia, ja que, segons l'entorn de Romeva, "actua de braç de VOX, va fer unes al·legacions molt dures". "El de la Fiscalia sembla un paper d'acusació", afegeixen. A més, segons apunten, tenen la sensació que "no respecten la presumpció d'innocència". De totes maneres, hi ha confiança amb la part de la defensa: "Haurem d'anar veient si es va desmuntant aquest relat", afirmen. A més, destaquen la sensació que "volen acabar de pressa". "Dins de la sala, el magistrat porta un ordre molt tranquil, però molt clar, amb ganes que acabi de pressa. Volen anar per feina", expliquen. En aquest sentit, l'entorn del pres polític santcugatenc es mostra disconforme amb el fet que es vulgui anar de pressa: "El fet que s'accelerin les coses fa que hi hagi més vulnerabilitat", diuen.

Cansament físic i psicològic

Si bé és cert que s'han celebrat només tres sessions, aquestes han estat intenses, llargues i dures i, a més, cal sumar el fet que l'entorn de Raül Romeva es desplaça cap a Madrid expressament pel judici, i torna una vegada ha acabat l'última sessió de la setmana cap a Sant Cugat. Així, el dijous 14 de febrer, un cop el magistrat ha aixecat la sessió, han agafat un tren en direcció a Barcelona. "El fet de ser allà és una desconnexió molt gran. Hi hem estat tres dies i sembla que hagi passat un any. Et transportes a un escenari que no és el normal", expliquen. "Hem acabat aquests tres dies molt cansats", afegeixen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem