La Fiscalia troba "insòlit" que el jutge hagi arxivat la denúncia contra Sant Cugat

El fiscal de l'Audiència Nacional troba "insòlit" que el jutge hagi arxivat la denúncia per "sedició i rebel·lió" contra Sant Cugat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha presentat recurs d'empara contra la decisió del jutge José de la Mata d'arxivar la denúncia per presumptes delictes de rebel·lió i sedició contra el Ple municipal de Sant Cugat, per haver aprovat una moció de suport a la resolució independentista del Parlament de Catalunya.

D'aquesta manera, el fiscal ha criticat la decisió del jutge, que s'havia emparat en la "més àmplia llibertat per a l'exposició i defensa pública de qualsevol concepció ideològica". El fiscal troba "insòlita" la decisió de De la Mata i lamenta que no vulgui iniciar diligències per esbrinar si hi ha delicte o no. El fiscal també arremet amb duresa contra la decisió del jutge per entendre que ha estat “absolutament precipitada en el fons i en la forma”.


A més, la Fiscalia sospita que “tot apunta” al fet que l'aprovació en desenes de municipis de declaracions de suport similars conformen “una estratègia planificada i concertada amb el propòsit de generar una situació o context d'incompliment generalitzat de la legalitat constitucional que permeti la consecució de la independència al marge de les vies legals d'aquesta part del territori nacional”.

Amenaça de la Fiscalia

Tot plegat va començar quan la Fiscalia de l'Audiència Nacional va presentar una denúncia contra Sant Cugat i quatre municipis més per haver aprovat una moció de suport a la resolució sobiranista del Parlament. El fiscal exposava que es podrien haver comès delictes de sedició i rebel·lió, castigats fins amb 25 anys de presó.

El jutge de l'Audiència Nacional, però, va decidir arxivar la denúncia contra Sant Cugat i va qualificar de "cridaner" que el Ministeri Públic considerés constitutiu de delictes de rebel·lió o sedició qualsevol acte de suport a aquesta decisió del Parlament, però no denunciï als parlamentaris que la van aprovar.

Durant aquest període, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ha defensat la “llibertat d’expressió del plenari municipal” per debatre i aprovar una moció sobre la declaració de sobirania del Parlament. “El que hem fet és un debat ideològic. Existeix un marc legal i jurídic que ens permet debatre i discutir sense haver d’infringir la llei”, ha afegit.

A més, abans que el jutge arxivés la denúncia contra Sant Cugat, els cinc ajuntaments denunciats i la Generalitat es van trobar per estudiar accions conjuntes de defensa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem