La plaça del Rei serà la plaça de l'U d'Octubre

La plaça ha estat rebatejada amb aquest nom en diferents ocasions

L'actual plaça del Rei de Sant Cugat del Vallès passarà a dir-se plaça de l'U d'Octubre. Així ho han acordat en comissió informativa PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i CUP-PC, tal com han avançat Cugat.cat. El canvi de nom s'aprovarà al pròxim ple municipal, que se celebrarà el 21 de maig.

El nom de la plaça del Rei ja ha portat debat polític en més d'una ocasió i partits com Esquerra Republicana han demanat reiteradament un canvi de nom. Un canvi al nomenclàtor que ha estat àmpliament reclamat per diferents col·lectius en els últims mesos.

De fet, el Comitè de la Defensa de la República de Sant Cugat canviava el nom de la plaça en un acte simbòlic durant la Festa de Tardor, el 29 d'octubre. Més tard, el 4 de març, la tornaven a rebatejar amb aquest nom durant una concentració en suport als encausats i investigats del Comitè de Defensa de la República.

D'altra banda, l'Assemblea Nacional Catalana engegava una recollida de signatures per canviar el nom d'aquesta plaça, recollint-ne més d'un miler.

 
Comentaris

Destaquem