Els polítics de Sant Cugat fan pinya en suport als refugiats sirians

CiU, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC presentaran una moció conjunta al Ple Municipal de suport als refugiats de Síria

Gairebé un centenar de persones han participat de la concentració en suport dels refugiats sirians que han organitzat davant l'ajuntament ERC, CUP, Podem, Procés Constituent i ICV aquest dilluns, dia 7 de setembre. D'aquesta manera han volgut mostrar la seva disconformitat amb la política europea de les últimes setmanes en relació als refugiats, reclamant que s'ampliïn les quotes d'acolliment i s'aculli als refugiats de manera digna; a banda de mostrar la seva solidaritat amb la tragèdia personal que estan vivint aquests centenars de milers de persones.

 

Els assistents han encès espelmes, que han col·locat simbòlicament a l'entrada de l'ajuntament de Sant Cugat. La concentració ha culminat amb la lectura de la moció que presentaran conjuntament CiU, CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC al proper ple municipal i que ha anat a càrrec del regidor de Procés Constituent, Dimitri Defranc, que ha explicat que els seus avis eren de la zona de Síria i Liban i que ja van haver d'abandonar el país durant la Guerra dels Sis Dies.

 

Dimitri Defranc ha exposat els motius de la concentració, on també hi han assistit membres de l'equip de govern de CiU: “El model d'Europa no enforteix: ven armes, provoca conflictes i, després, no vol saber res de la porqueria que genera”. En aquest sentit, i coneixent la història de prop, ha lamentat la “inhumanitat” a les fronteres europees i ha animat a la ciutadania a tenir més empatia amb els refugiats sirians”.


A més, Defranc ha explicat que entre els sirians i els catalans hi ha més semblances del que sembla, ja que ha detallat que l'estil de vida i la forma de ser és més similar que amb altres països de la zona.

Resposta santcugatenca

Mostres de solidaritat a Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

El regidor de CUP-PC ha tingut paraules també per la resposta dels santcugatencs, que qualifica de molt positiva: “Parla de l'amor d'aquest poble, que tremola de por i indignació quan veu imatges de nens morts a la platja. M'omple d'orgull”.

 

Defranc ha explicat que des de la CUP i des de Procés Constituent estan creant una xarxa de voluntaris i que en 48 hores ja hi hagut 35 persones que s'han implicat en la iniciativa. El regidor ha apuntat que tots aquells que vulguin colaborar poden acostar-se als seus contactes de partits com el seu o el PSC i ICV. Per ara ha detallat que cada partit està fent les seves xarxes de voluntaris i que, més endavant, ho posaran tot en comú.

Front comú

Les agrupacions locals d'ERC-MES, ICV-EUiA, PSC, CUP-PC i CiU aprobaran una moció en el proper ple municipal de suport a les persones refugiades de la guerra de Síria i declarar Sant Cugat ciutat acollidora. Entre altres acords, la moció instar al Govern Espanyol a que posi fi immediatament a les transferències d’armes al Govern Sirà, així com impedir el flux d’armes i qualsevol altre tipus de suport militar a grups armats de Síria.

A més, la moció preveu posar a disposició dels plans d’actuació definits per la Generalitat i les associacions de suport als refugiats els recursos existents a la ciutat  (suport legal, servei d’immigració, xarxa d’entitats...) així com nous recursos (econòmics, acollida temporal...) per a pal·liar la dramàtica situació de les persones refugiades.

Instar a l’Ajuntament a formar part de la xarxa de Ciutats-Refugi que s’està impulsant, coordinant-se amb altres ciutats que vulguin formar-ne part també és un altra dels acords.

Les imatges de la concentració. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem