Partits i entitats sobiranistes de Sant Cugat treballen plegats pel referèndum

Els partits sobiranistes de Sant Cugat (PDECat, ERC, MES, Demòcrates, CUP i ICV) s'uneixen en una comissió impulsada per ANC i Òmnium per defensar i impulsar el referèndum per la independència

El passat 13 de febrer, partits i entitats sobiranistes de Sant Cugat van seure en una taula per constituir una nova comissió que té com a principal objectiu "la coordinació i impuls de qualsevol acció encaminada a la defensa i promoció del referèndum".

Impulsada per les seccions locals d'ANC i Òmnium, hi participen PDECat, ERC, MES, Demòcrates, CUP i ICV. Una de les prioritats és també la coordinació en "actes i mobilitzacions en contra de la judicialització de la política i de totes aquelles decisions del 'Gobierno de Espanya' que coartin la democràcia".

El coordinador de l'Assemblea Nacional Catalana a Sant Cugat, Josep Lliberia, ha detallat al TOT que la intenció és que "la gent del poble vegi que hi ha unitat entre els partits" de cara al referèndum. "Vam veure unitat", ha assegurat sobre la primera reunió de la comissió, tot i les "diferències polítiques" existents.

Lliberia ha destacat la presència d'Iniciativa en la comissió i també ha explicat que van trucar als socialistes santcugatencs, que van rebutjar la invitació a participar en aquestes trobades.

Toc d'atenció al tinent d'alcade

Tot i que els objectius de la comissió van encaminats a la preparació de la campanya del referèndum i al suport al dret a decidir, en aquesta primera reunió també es va tractar una qüestió de caràcter local: la piulada del tinent d'alcalde socialista Pere Soler on comparava l'ANC amb Lola Flores.

"La Comissió en ple va analitzar i mostrar la seva preocupació i rebuig per la desafortunada piulada des del compte personal de Twitter d’en Pere Soler, i que tanta polèmica va generar a les xarxes", exposen en un comunicat.

Ho detalla Josep Lliberia: "Com a ANC de Sant Cugat sempre hem sigut espectacularment respectuosos amb el PSC, mai hem fet una declaració fora de lloc. Ens va doldre. Està fora de mare per un regidor de l'Ajuntament".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem