Les JERC reclamen garanties i més diners per a la Sala de Concerts a la Sala Polivalent

Les JERC de Sant Cugat reclamen dos informes de les obres de la Sala Polivalent i una partida pressupostaria que garanteixi la Sala de Concerts

Les JERC de Sant Cugat segueixen lluitant perquè la ciutat compti amb una sala de concerts, de la qual puguin gaudir els santcugatencs i les entitats. "Volem una Sala de Concerts polivalent, no una Sala Polivalent on es facin concerts", ha explicat Èric Gómez, regidor per ERC-MES i membre de les JERC, en roda de premsa. De fet, "la Sala de Concerts per a la nostra ciutat és una reivindicació històrica de les JERC", com ha assenyalat un altre membre de la formació: Jaume Uguet.

En la roda de premsa, Uguet ha repassat l'històric de les desavinences entre ERC i PDeCAT pel que fa a la construcció d'aquesta sala: "Amb els diferents acords pressupostaris entre l'equip de govern i ERC-MES, aquest punt hi ha estat, i hem de lamentar que la sala de concerts no és una realitat, i lamentem la inacció dels diferents governs", ha explicat. Ara, però, es valora la possibilitat d'adequar dins de la Sala Polivalent que es farà als Cinemes de Sant Cugat, aquesta sala de concerts: "El projecte es recupera quan Cinesa deixa Sant Cugat i el Govern ens diu que aquesta sala es pot ubicar en aquest espai, però aquest projecte no és el que volíem des d'ERC i malgrat això ens vam obrir a aquesta possibilitat", ha afirmat Èric Gómez.

Tot i això, les JERC reclama garanties per aconseguir aquesta Sala de Concerts, i per això ha demanat dos informes: un de possibilitats funcionals, per veure si realment pot ser un espai útil per a fer la sala desitjada; i un altre de fonomètric, per assegurar-se que s'aïlla bé el so i no hi ha cap mena de problema de compatibilitat amb les sales del voltant: (cinemes, Teatre-Auditori, etc.). D'altra banda, segons Gómez, "L'any 2017 el govern va trencar l'acord d'inici de mandat amb ERC, en el que preveia 1 milio d'euros per a la sala i va reduir el pressupost a 500.000 euros", i per això les JERC reclama una nova partida pressupostària per poder augmentar els diners destinats a la Sala de Concerts i adequar-la correctament. "No podem desaprofitar aquesta oportunitat i hem posat sobre la taula el fet que amb la partida de 500.000 euros no n'hi ha prou per respondre a aquestes necessitats", ha assenyalat el regidor.

A banda d'això, per a les JERC també és important que aquest no sigui un equipament municipal més, i parlen sobre la importància que sigui gestionat per les entitats del municipi: "Volem el compromís que l'espai podrà ser gestionat amb les entitats de la ciutat", ha afirmat Èric Gómez.

 

 
Comentaris

Destaquem