Les JERC volen joguines no sexistes

La formació reclama un consum responsable de joguines per no perpetuar la desigualtat de gènere

Les JERC de Sant Cugat animen els santcugatencs i les santcugatenques, mitjançant un comunicat, “a adquirir, de cara a la campanya de Reis, joguines que no estigmatitzin els homes i les dones ni determinin el rol social que han de complir en el nostre entorn”.

Com explica el portaveu de l’agrupació juvenil, Lluc Cahís en el comunicat, “volem conscienciar pares, mares, nens i nenes del component sexista de molts dels articles que es venen per aquestes festes; si consumim de manera responsable, farem un exercici de transformació social molt potent”.

Amb el seu text, les JERC lamenten “la tradició, encara molt arrelada, de regalar nines a noies i pilotes a nois, nines infermeres per a elles i superherois per a ells, etc. Aquestes i moltes altres pràctiques evidencien que hi ha molts articles que estan enfocats a un sexe concret, fet que contribueix a determinar-ne els rols socials i a perpetuar la desigualtat de gènere”.

És per això que l’agrupació juvenil insta els ciutadans i ciutadanes “a comprar amb responsabilitat, procurant triar cada joguina d'acord amb criteris coherents i no pas als sexistes”.

Cartell de la campanya.

 
Comentaris

Destaquem