Llum verda a l'aprovació dels indults parcials dels presos polítics

El santcugatenc Raül Romeva, juntament amb la resta de líders pel procés que van ser condemnats a penes de presó, rebran l'indult parcial, un cop el rei Felip VI signi els decrets

El Consell de Ministres ha aprovat els indults parcials per als presos polítics, entre els quals es troba el santcugatenc Raül Romeva, que han passat gairebé quatre anys a presó, el dimarts 22 de juny. D'aquesta manera, el Tribunal Suprem dictarà les excarceracions tan bon punt tingui confirmació oficial del govern espanyol de la concessió dels indults, segons ha assenyalat l'ACN de fonts jurídiques.

Així doncs, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Raül Romeva i Joaquim Forn rebran l'indult parcial, un cop el rei Felip VI signi els decrets, uns decrets que recullen un seguiment del comportament dels presos i fan una argumentació jurídica que recorda que és una potestat del govern espanyol i que la llei no exigeix penediment.

El president espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut a La Moncloa després de l'aprovació dels indults parcials als presos polítics i ha assenyalat que els indults "han de permetre obrir una nova etapa de diàleg i de retrobament". La decisió, segons ha explicat, es basa en el criteri d'utilitat pública: "El govern d'Espanya ha pres la decisió perquè és la millor per a Catalunya i la millor per a Espanya".

D'altra banda, els indults afecten els nou líders pel procés que van ser condemnats a penes de presó. No els que ja han extingit les seves condemnes per desobediència: Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila. Tampoc afecten els líders del procés que es troben a l'estranger; Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Marta Rovira, i Anna Gabriel.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem