Llum verda a l'estudi per l'ampliació del transport públic a Valldoreix

La CUP-PC i ERC-MES han presentat una moció al ple per estudiar la possibilitat d'ampliar el servei de transport públic a la vila

El ple de l'EMD de Valldoreix ha aprovat una moció per estudiar la viabilitat d'ampliar el servei de transport públic a la vila. El ple ha aprovat el 30 de setembre la proposta amb vuit vots a favor i una abstenció de Ciutadans.

Ferran Margineda (CUP-PC) ha presentat aquesta proposta, contextualitzant-la en la necessitat de prendre mesures per combatre la crisi climàtica. "Ens agradaria que existís una connexió directa amb el centre de Sant Cugat, i més freqüència d'horaris", ha expressat el vocal. "Demanem un estudi tècnic i jurídic per veure la viabilitat de la proposta i poder desenvolupar el projecte en condicions".

Susanna Casta (PSC) i Jaume Sanmartí (ERC-MES) es subscriuen a la moció, amb més demandes: "S'han de prendre mesures més contundents, reduir l'ús del vehicle privat, entre d'altres", ha compartit Sanmartí. Casta ha preguntat per matèria econòmica: "No entenem  perquè hi ha un dèficit de 400.000 euros en el transport públic de Valldoreix".

Pel que fa al govern, Susana Herrada, vocal de Mobilitat, Transport i Vitalitat i Medi Ambient, s'ha mostrat a favor amb esmenes: "Hi ha algunes coses de la moció amb les que no estem d'acord: el servei de transport de Valldoreix està ben valorat." També ha volgut respondre a la vocal Casta: "No tenim dèficit de 400.000 euros amb els busos. És veritat que a vegades és deficitari perquè no és un negoci, és un servei." 

Pel que fa a l'abstenció, José Miguel García, portaveu del partit a Valldoreix, no s'ha mostrat d'acord amb un dels acords de la moció: "No entenem perquè hi ha un punt que parla del carril bici. No votarem a favor". Ferran Margineda ha volgut respondre-li: "És cert que no és normal que surti això a la moció però ja que parlem de mobilitat, ho volíem aprofitar."

Acceptada la moció, queda pendent un estudi tècnic i jurídic per veure la viabilitat de l'ampliació del transport públic i decidir com dirigir el projecte.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem