Maria Ferrer: “La ruptura ha de ser amb Espanya i amb el capitalisme”

Per la CUP és tan necessari per Catalunya marxar d’Espanya com no entrar a la Unió Europea

Abans d’explicar els punts més destacats del programa de la CUP la Maria Ferrer prefereix parlar del perquè aquestes eleccions són especials. “Són unes eleccions plebiscitàries pel bloqueig democràtic de l’estat espanyol que no en permet fer un referèndum sobre la independència”.

En aquest context el seu partit planteja un escenari que defineix com a doblement revolucionari. “Plantegem una ruptura que ha de ser doble: amb Espanya i el marc socioeconòmic del capitalisme”.

Això passaria per una declaració unilateral d’independència si hi ha una majoria absoluta sobiranista que aniria seguit d’un procés constituent de la república catalana. I tot plegat acompanyat d’un pla d’emergència social per posar els problemes de la classe treballadora. Aquest pla contindria mesures com “aturar els desnonaments, les retallades i les privatitzacions de serveis públics a la vegada que es garantís una renda mínima ciutadana”.

Sense Unió Europea, millor

Quan “s’amenaça” amb què una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea a les files de la CUP això no es veu pas com un problema. Al contrari. “La Unió Europea és també una eina antidemocràtica i només cal mirar com han actuat amb Grècia i veure quines polítiques d’austeritat duen a terme”. Maria Ferrer diu que creu en una Europa dels pobles on el ciutadà i no el deute estigui al centre de les polítiques.

Les enquestes, però, no donen la victòria a la CUP i pot ser que hagin de pactar. “No sumarem amb cap força que vulgui negociar amb l’Estat i si fa falta, parlarem amb qui calgui per aconseguir la sobirania nacional i la socioeconòmica”. Dit en altres paraules se sentirien igual d’incòmodes fent president a Artur Mas que a Lluís Rabell. Arribat el moment, si realment acaben tenint la clau de la investidura, hauran de veure i discutir sobre els programes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem