Mariona Arnau Garcia és la candidata de Jovent Republicà a les eleccions municipals

La candidata ha posat èmfasi en la necessitat de revertir la precarietat juvenil

El Jovent Republicà ha presentat dimecres 2 de novembre la seva candidata per a les eleccions municipals del maig de 2023: Mariona Arnau Garcia. Arnau anirà per tant a la llista municipal d'ERC.

La plaça de Lluís Millet ha rebut per tant a Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat per ERC, Alba Gordó, regidora de Joventut i Sostenibilitat i comissionada per l'Emergència Climàtica, i Kènia Domènech, portaveu nacional del Jovent Republicà, que han acompanyat a la candidata santcugatenca en la presentació oficial de candidatura.

Arnau ha posat èmfasi en la precarietat juvenil i en la necessitat de construir una ciutat "millor en què ens puguem sentir plenes i on els joves prenguem partit". Ha dividit aquesta precarietat en quatre: "els contractes insegurs, l'emancipació costosa, els problemes de salut mental i la manca d'alternatives a l'oci juvenil".

A més, la candidata ha sumat a aquest estat del jovent les diverses crisis que ha passat aquesta generació i la crisi climàtica actual: "Hem d'entendre que els desitjos els construïm i el capitalisme ens ha fet desitjar un grapat de coses que ens angoixen", ha dit. "No hem de tenir por d'innovar i fer passes endavant. Els joves som els més indicats, som la generació que pot fer girar la truita"

Per aconseguir capgirar aquesta situació, Arnau ha fet èmfasi en què els joves "hem de ser-hi i participar en política. Som als carrers però també a les institucions, i tenim les eines per canviar les coses". En aquest sentit, ha reivindicat la necessitat de donar continuïtat a l'actual govern d'ERC i l'alcaldia de Mireia Ingla: "S'han fet coses per revertir la crisi amb l'actual govern, com l'objectiu d'arribar al 10% d'habitatge públic, però cal seguir", ha celebrat. "Hem treballat amb el fòrum jove i hem vist que tenen ganes de treballar i aportar propostes".

Mariona Arnau es presenta com a candidata de la JERC. FOTO: Cristina Cabasés

Mariona Arnau es presenta com a candidata de la JERC. FOTO: Cristina Cabasés

Bons desitjos per part de les companyes 

La primera a parlar a l'acte de presentació ha estat Kènia Domènech, que ha reconegut la feina de Mariona Arnau: "En el dia a dia ha demostrat eficiència, capacitat i lideratge. Tothom te'n parla bé, té capacitat de transmetre i escoltar".

Per la seva part, la regidora Alba Gordó, que va ser en les anteriors eleccions la candidata de la JERC, ha mostrat esperança en aquesta candidatura: "Veníem de 32 anys de convergència i no sabíem que passaria. Estem convençuts que tornarem a governar aquesta ciutat".

Finalment, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha conclós l'acte remarcant el protagonisme de les dones en l'acte i a Esquerra Republicana i el Jovent Republicà. "M'han precedit en l'acte tres dones compromeses, valentes i treballadores que han decidit dedicar uns grans anys de la seva vida a treballar pel país, per la seva ciutat, per la gent", ha afirmat. "Hem vingut per acabar de fer tot el que hem començat", ha sentenciat respecte a la continuïtat del govern.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem