El PDeCAT reclama uns jutjats per Sant Cugat

La formació local ha presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats demanant una seu de jutjats de primera instància i instrucció a la ciutat

El PDeCAT Units per Sant Cugat ha demanat un jutjat a Sant Cugat, en una roda de premsa celebrada el divendres 5 de maig. La formació local, a través del seu grup al Congrés dels Diputats, ha presentat una proposició no de llei exigint al govern espanyol una seu de jutjats de primera instància i instrucció a la ciutat.

De les 432 seus judicials que hi ha en l'estat espanyol, 366 són a poblacions amb menor nombre d'habitants que Sant Cugat, tal com va indicar el PDeCAT, assumintles gestions i tràmits judicials de primera instància i instrucció els jutjats de Rubí. És per això que l'alcaldable a Sant Cugat, Mayte Pérez, defensava que Sant Cugat tingui uns jutjats propis: "És de justícia que Sant Cugat tingui uns jutjats. Aquesta és una proposta molt ferma del partit i que està inclosa en el programa electoral".

En la roda de premsa també va participar Genís Boadella, diputat pel PDeCAT al Congrés dels Diputats, el qual va defensar la necessitat que Sant Cugat tingui uns jutjats: "Hem sigut vehiculadors per encaminar una petició històrica a Sant Cugat, perquè es despleguin tots els mecanismes, apel·lant al govern perquè es materialitzi la petició".

Finalment, Joan Franquesa, advocat, expresident de Sant Cugat Empresarial i candidat també pel PDeCAT, felicitava la formació local per fer un pas endavant en aquests jutjats: "És cert que al ple s'han aprovat diferents mocions per unanimitat, però, el que és important són els fets i no les paraules i el PDeCAT ha estat l'únic partit que ha fet arribar la petició formalment a Madrid".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem