Mercè Conesa defensa una llista unitària encapçalada per Carles Puigdemont

L'alcaldessa de Sant Cugat i presidenta del Consell Nacional del PdeCAT ha parlat a Rac 1

Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, ha defensat una llista unitària encapçalada per Carles Puigdemont de cara a les eleccions del 21-D. Ho ha fet com a presidenta del Consell Nacional del PdeCAT al programa Via Lliure de Rac 1 aquest diumenge, 5 de novembre.

Conesa ha defensat la necessitat de presentar un programa electoral que inclogui el 155 i l'alliberament dels presos polítics. Com ha dit, "en aquesta situació d'extrema excepcionalitat en què estem, entenc que no s'entendria que no portéssim aquests punts com a prioritaris: recuperar les institucions catalanes. I això vol dir fer front al 155, alliberar els presos i, en definitiva, referendar aquesta majoria independentista que vol seguir treballant de manera democràtica, i fer-ho d'acord amb aquest referendament".

Pel que fa al candidat, Conesa ha defensat que "a nosaltres el que ens agradaria és que fos el president Puigdemont, i estem treballant en aquesta línia". Amb tot, ha destacat que "aquest és un procés que no depèn només del PdeCAT; és un procés que s'ha tirat endavant conjuntament amb la societat civil, i per tant hem d'escoltar també què vol i què ens està demanant aquesta societat civil i ser conseqüents". En aquest sentit, ha reivindicat que "cal una gran generositat per part dels partits polítics per poder anar en una llista d'unitat, absolutament transversal i, si pogués ser, evidentment encapçalada pel president Puigdemont".

En el cas que no es doni aquesta llista transversal, Conesa ha afirmat que serà el Consell Nacional del PDeCAT que se celebra aquest mateix diumenge el que manifestarà el seu posicionament. "El que sí que es va decidir en l'executiva de divendres passat va ser que l'opció que el PDeCAT defensaria era aquesta llista unitària i el màxim de transversal, i això és el que sotmetrem avui als consellers i consellers nacionals", ha explicat.

Pel que fa a la voluntat expressada per l'exconseller Santi Vila de presidir la candidatura, Conesa ha apuntat que "escoltant les paraules del president Puigdemont, entenc que deixa de ser factible qualsevol altra alternativa. Si va endavant l'encapçalament de la candidatura amb Carles Puigdemont, entenc que queda desactivada qualsevol altra alternativa", tot i recordar que, en qualsevol cas, "qualsevol persona que es volgués presentar hauria de passar unes primàries".

També una referència a l'enquesta publicada avui per La Vanguardia que donaria la victòria a ERC en els comicis, quedant el PdeCAT com a quarta força a Catalunya. Conesa ha defensat que "s'entén que aquesta enquesta és el supòsit que es vagi per separat", reiterant "la nostra voluntat de sumar en aquest projecte de país".

 
Comentaris

Destaquem