Mercè Conesa: "Hi ha una desmotivació per aquestes eleccions repetides"

La participació a Sant Cugat ha caigut deu punts respecte a les eleccions del desembre

L'alcaldessa de Sant Cugat ha valorat la jornada electoral santcugatenca, que s'ha desenvolupat amb "normalitat", i que a les 18 hores comptava amb una participació del 49,17%, gairebé deu punts menys que als comicis del desembre. "Hi ha una desmotivació per aquestes eleccions repetides", ha comentat Mercè Conesa, que ha aventurat que aquest descens "impactarà en els resultats".

"No és el desitjable", ha lamentat l'alcaldessa, que ha incitat a obrir una reflexió sobre la qüestió: "Haurem de fer lectures perquè no hagin participat tant, una reflexió sobre els valors democràtics". Conesa ha considerat que el fet que les eleccions hagin coincidit amb el pont de Sant Joan "és un factor més" per explicar la baixa participació, però creu que hi ha més motius de desinterès i desmotivació.

La jornada s'ha desenvolupat amb normalitat. Com a anècdota, el 25 de juny a la nit la policia es va trobar silicona als panys de l'escola Ferran i Clua, que és un dels col·legis electorals a Valldoreix. Ho va solucionar ahir mateix a la nit.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem