Més mossos i un hospital públic: les peticions del PP de Sant Cugat a la Generalitat

El PP de Sant Cugat reclama un major nombre de mossos a la ciutat i la construcció de l'hospital Vicenç Ferrer

El Partit Popular de Sant Cugat ha fet arribar sis esmenes als Pressupostos de la Generalitat de Catalunya i que fan referència a àmbits com la salut, la seguretat i l'atenció a les persones. Concretament, els populars proposen recuperar el concert sanitari amb l'Hospital General de Catalunya, la construcció de l'Hospital Vicenç Ferrer, incrementar el nombre de mossos, la construcció d'un quart CAP, la segona residència pública per a la gent gran i un servei de pediatria d'urgències de 24 hores. 

El PP demana als partits que governen a Sant Cugat (ERC, PSC i CUP) que donin suport a les esmenes que es presentaran al Parlament per demostrar que la ciutat "els importa de veritat".

Álvaro Benejam: “Els veïns de Sant Cugat necessiten una atenció immediata que avui dia es deriva a Terrassa"

“Els veïns de Sant Cugat necessiten una atenció immediata que avui dia es deriva a Terrassa. Com a ciutat que aviat arribarà als 100.000 habitants, necessita un equipament hospitalari de proximitat que avui no existeix”, argumenta el president i alcaldable del PP, Álvaro Benejam, en un comunicat. En aquesta situació, considera imprescindible el concert amb l'Hospital General i la construcció de l'hospital públic que doni servei a Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal.

En l'àmbit sanitari, el PP veu "convenient i necessària" la construcció d'un quart Centre d'Atenció Primària "per tal de complir amb la ràtio d'un CAP cada 25.000 habitants". En aquest sentit, assenyala que Sant Cugat s'està acostant als 100.000 habitants i que el nou equipament també permetria "descongestionar" els de La Mina, Can Mates i Valldoreix. Sobre el servei de pediatria d'urgències les 24 hores, afirmen que “no té cap sentit, que una ciutat de les nostres característiques no disposi d’aquest servei”.

Seguretat: més mossos

Els populars santcugatencs denuncien que el nombre actual d’agents de Mossos d’Esquadra destinats a Sant Cugat és "totalment insuficient" davant "l'augment d'infraccions penals" i la "sensació d'inseguretat a tota la ciutat". El PP assenyala que a Sant Cugat hi ha 76 agents dels mossos, segons la darrera resposta parlamentària del passat 9 de febrer de 2023. A més, assegura que el número d'agents incompleix la ràtio de 2,5 mossos per cada 1.000 habitants.

Finalment, el PP es mostra partidari de la construcció de la segona residència pública per a la gent gran.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem