Més seguretat, lavabos i fonts, les propostes de Pressupostos Participatius de Centre Est

Ja es coneixen els projectes que passen a la següent fase, presentats durant el Consell de Barri

Durant aquests primers dos mesos de curs, els diversos barris de Sant Cugat estan votant les propostes dels Pressupostos Participatius que passaran a fase de votació al desembre. Dimecres 19 d'octubre ha estat el torn del Consell de Barri Centre Est, que han inclòs millorar les tanques dels equipaments esportius, posar més fonts i més punts de càrrega de vehicles, entre d'altres.

La sessió ha tingut lloc excepcionalment a la Casa de Cultura, però es faran habitualment al Xalet Negre. Els assistents al Consell han dubtat de les propostes més relacionades amb la cultura perquè afegir més activitats "pot augmentar el soroll i malestar" i han demanat que es tingui en compte les propostes culturals que passen directament a votació.

Algunes de les altres propostes que han tingut més suport inclouen instal·lar una muralla verda seguint l'AP-7 i la C-16, muntar un parc d'exercici i un parc infantil al costat del pont de Can Vernet, o col·locar més lavabos públics. Sobre aquest últim punt, la sotsdirectora de Participació Ciutadana i Acció als Barris, Marina Casals, ha recordat que els lavabos dels equipaments públics com la Casa de Cultura o el Xalet Negre es poden fer servir per tothom.

Respecte a les propostes que no han passat a la següent fase, Casals ha reiterat que serveixen per adonar-se de les necessitats del barri. "No les perdem de vista, continuem-les treballant i tenint en compte", ha insistit.

La tinent d'alcaldia de Cultura i presidenta del Consell de Barri Centre Est, Esther Madrona (ERC), ha aprofitat l'ocasió per presentar al barri el nou regidor de Participació i Barris, Oriol Sànchez (CUP), que es va incorporar al juliol en substitució de Marco Simarro.

Es tancaran els jardins del Vallès

Una altra de les preocupacions dels veïns assistents al Consell de Barri Centre Est d'octubre ha estat que hi hagi gent al vespre i nit en espais públics com parcs, jardins o pistes esportives. Les queixes han estat tingudes en compte, però una en concret s'ha pogut assegurar que està en procés: es posaran tanques i portes als jardins del Vallès. "És un projecte que estava en marxa, però es va aturar perquè l'empresa que se n'encarregava va fer fallida", ha explicat Esther Madrona. "Ara s'ha de reescriure el projecte i tornar-lo a licitar però arribarà".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem