Mira què han votat els teus veïns a les eleccions europees

El PSC s'ha imposat als districtes del nucli, La Floresta i Les Planes, mentre que Junts ha estat el partit més votat a Mira-sol i Valldoreix

Els colors de Junts, PSC i Partit Popular s'han repartit el mapa de Sant Cugat en les eleccions europees del 9 de juny. Els juntaires van ser el partit més votat pels santcugatencs (8.464 vots), amb els socialistes a tocar (8.277) i els populars en tercera posició (6.002). Són els únics partits que han guanyat en alguna mesa electoral.

Més info: Junts guanya les eleccions al Parlament Europeu a Sant Cugat

Junts ha estat la força més votada en 46 de les 90 meses i ha triomfat especialment a Valldoreix, Mira-sol, l'Arxiu, Can Mates, Volpelleres, Eixample, Coll Favà i Parc Central. El PSC ha guanyat en 36 meses, concentrades al nucli antic, Sant Francesc, Les Planes i La Floresta. Finalment, el Partit Popular s'ha imposat en vuit meses de l'Eixample, la zona del golf, Can Trabal, Mira-sol i Valldoreix. 

Victòria socialista a Les Planes, La Floresta i centre

Per districtes, el PSC ha estat el partit més votat a Les Planes La Floresta i al centre i Junts ha guanyat a Valldoreix i Mira-sol. Juntaires, socialistes i populars s'han repartit les tres primeres posicions a tots els districtes menys a La Floresta, on el PP ha caigut fins a la quarta posició i ERC ha escalat fins a la tercera. 

Pel que fa al centre, els socialistes han obtingut un 24,7% dels vots, seguit de Junts (23,3%) i PP (16,2%). A Mira-sol, els juntaires han rebut el 23,8% dels vots, amb el PP en segona posició (20,3%) i el PSC en tercera (20%). Les mateixes posicions que a Valldoreix: Junts (27,7%), PP (18%) i PSC (17,2%). 

A La Floresta, el PSC ha guanyat amb el 21,2% dels vots, amb Junts (19,1%) i ERC (18,7%) a continuació. Finalment, el PSC ha assolit el 25,2% dels vots de Les Planes, seguit de Junts (13,9%) i PP (12,2%).

Els barris més forts per cada partit

Justament, Les Planes és el districte on els socialistes han aconseguit un percentatge de vot més elevat, mentre que a Valldoreix és on menys suport han rebut. A la inversa de Junts, que té el seu votant més fidel a Valldoreix i Les Planes és on treu menys vots. Mira-sol és terra adobada pel Partit Popular i l'únic districte on superen el 20%. En canvi, els populars cauen per sota del 10% a La Floresta. 

Amb un 18,7% dels vots, Esquerra treu a La Floresta el seu millor resultat. A Les Planes es va quedar amb l'11,5%. Igual que el PP, Vox obté més suports a Mira-sol (7,7% dels vots) i menys a La Floresta (3,2%). Justament el contrari que Podemos i Comuns-Sumar, que a Les Planes tenen l'11% i el 8,6% dels vots respectivament i, a Mira-sol, estan per sota del 4%. El millor resultat de Se acabó la fiesta va ser a Les Planes, on va obtenir el 5,3% dels sufragis. 

Com a resum, s'observa que les opcions de centre-dreta i dreta treuen els seus millors resultats a Mira-sol i Valldoreix, mentre que les esquerres troben més suports a La Floresta i Les Planes

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem