Mireia Ingla i Pere Aragonès fan una crida a “consolidar el canvi a Sant Cugat”

Ingla, candidata a l’alcaldia per ERC, ha rebut l’escalf de part de la cúpula del seu partit en el seu acte central de campanya

“No som un parèntesi. Hem vingut a fer un canvi històric a Sant Cugat i a Catalunya. Un canvi que consolidarem a tot el país”. Amb aquestes paraules el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha esperonat la candidatura de l’actual alcaldessa Mireia Ingla, tot fent una crida a mantenir el gir polític que va fer la ciutat el 2019.  

Ingla, candidata a l’alcaldia per ERC, ha rebut l’escalf de part de la cúpula del seu partit en el seu acte central de campanya en el qual ha fet balanç de govern, ha tirat alguns dards a Junts i ha explicat les bases del seu programa per als pròxims 4 anys. “ERC va posar fi a 32 anys d’hegemonia política de CiU. S’ho creien tant que es pensaven que tot era seu. Les empreses, els barris, l’ajuntament i fins i tot el Monestir. Fa 4 anys vam demostrar que una gran ciutat podia tenir un govern d’esquerres, republicà i independentista”. 

La batllessa s’ha mostrat satisfeta de la feina feta i ha assegurat que Sant Cugat és un referent en qualitat de vida. Dues de les proves que ha aportat són l’atur més baix del país i el fet que aquesta és la ciutat que més start-ups crea després de Barcelona. “Després de 4 anys de lideratge, estem en disposició de seguir formant part de la locomotora del país”, ha afirmat.

Ingla: "A Sant Cugat hi ha fins a 5 candidatures es barallen per liderar despulles de CiU"

Mireia Ingla ha estat tan generosa en repàs d’assoliments i obra de govern com en crítiques a la candidatura de Junts, la seva principal rival electoral. "A Sant Cugat hi ha fins a 5 candidatures es barallen per liderar despulles de CiU. Viuen dels records de majories absolutes i no han sabut actualitzar-se. A ERC volem avançar i adaptar-nos al segle XXI”. En la mateixa línia ofensiva, la candidata d’ERC també ha lamentat que Junts posi de número 5 un "vicepresident cessat per deslleial" (en referència a Jordi Puigneró) amb l’objectiu de col·locar-lo a la Diputació.

L’alcaldessa també ha tingut temps, però, per parlar del futur. En referència a les necessitats de la ciutat, ha enumerat 3 equipaments clau: una segona residència per a gent gran, uns jutjats propis i un hospital públic. I no s’ha conformat a fer la llista sinó que ha assegurat que, conscient que Sant Cugat sol no podrà aconseguir-ho, ho reclamarà a la Generalitat, l'estat espanyol o qui calgui. “Durant massa temps no es reclamava res a la Generalitat per no molestar als seus, ni tampoc a l’Àrea Metropolitana de Barcelona perquè no eren els seus”, ha conclòs. 

Acte central de campanya d'ERC. FOTO: Bernat Millet.

Acte central de campanya d'ERC. FOTO: Bernat Millet.

Aragonès avala el lideratge d’Ingla i presumeix d’obra de govern

Pere Aragonès ha bressolat la candidatura d’Ingla lloant el seu lideratge “per donar un nou impuls al canvi”. Per al president de la Generalitat, aquesta no era una tasca fàcil, i per això admira més la labor de l’alcaldessa: “Per liderar una institució que ha estat tant de temps d’un color has de vèncer els que pensen que ets un parèntesi de la història. I s’ha fet”.

Aragonès ha aprofitat l’avinentesa per lluir també obra del Govern a la Generalitat. Així, ha tret pit recordant la creació d’habitatge protegit (10.000 llars), la contractació de metges (20.000 persones), professors (7.000 persones) i aprovar un Pacte Nacional per a la Indústria.

El màxim mandatari del país no ha estat l’únic que ha elogiat Sant Cugat i els darrers 4 anys de govern d'esquerres. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha recordat el seu passat de batllessa de Santpedor amb una referència directa al municipi. “Ens anomenen el Sant Cugat del Bages i ho diuen perquè tenim molta qualitat de vida”. Vilagrà ha fet servir la natació com a metàfora per recordar algunes de les virtuts que necessita una alcaldessa i que ella veu en Ingla. “Resistència per superar embats, fortalesa mental, velocitat i agilitat d’adaptació i saber donar relleu”. Per la seva banda, la consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas, ha destacat la participació cabdal de Sant Cugat en l’economia del país i ha recordat que aquest municipi és líder en energia verda, ja que és el que més plaques solars ha instal·lat.

Raül Romeva: “Aquesta és la diferència entre votar ERC i no votar-la. Saber què faran amb el teu vot"

Acte central de campanya d'ERC. FOTO: Bernat Millet.

Acte central de campanya d'ERC. FOTO: Bernat Millet.

El discurs més emotiu; tanmateix, ha estat el de Raül Romeva. El santcugatenc ha recordat com fa 4 anys va haver de donar suport a Ingla a través d’una pantalla i ha reivindicat la lluita republicana del seu partit. “Aquesta és la diferència entre votar ERC i no votar-la. Saber què faran amb el teu vot. Serà un vot república”. Romeva ha donat raons extres per confiar en ERC: “Un projecte de més de 90 anys de solvència, persones que tenen clar què són i quins són els límits i un idea de poble, de col·lectiu, un nosaltres”.

L’acte, que s’havia de celebrar a la plaça de la vila, s’ha traslladat a l’Auditori del Centro Popular Andaluz per la previsió de pluja.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem