La mobilitat i el Bosc de Volpelleres centren l'audiència pública del ple municipal

6 veïns de Sant Cugat han presentat les seves preguntes o precs en l'audiència pública del ple municipal de juliol

En l'audiència pública del ple municipal de juliol, celebrat el dilluns 21, la ciutadania ha acostat les seves inquietuds i preocupacions a l'Ajuntament de Sant Cugat. Així doncs, la Zona de Baixes Emissions i la ubicació de La Mirada en el Bosc de Volpelleres han estat els temes principals que els regidors de l'equip de govern han tractat.

El santcugatenc Xavier Vidiella ha demanat per la Zona de Baixes Emissions, la qual considera que no s'està aplicant correctament perquè la Unió Europea "permet molta flexibilitat i estaria bé deixar un marge d'aplicació".

Amb això, José Gallardo (PSC Sant Cugat), regidor de Mobilitat i Transport, ha defensat l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions: "La Zona de Baixes Emissions no és un caprici, ja que tenim clar que ho hem de fer per què és una directiva europea d'obligat compliment a partir 2023. Estem segurs que haurem de fer canvis, però és important començar per un punt per protegir la salut dels nostres ciutadans".

Jordi Rodger ha demanat pels talls de la mobilitat en els carrers de Pere Ferrer, el carrer de la Coma i el lateral de carretera de Vallvidrera amb l'objectiu de pacificar carrers en els entorns escolars i ha fet 2 suggeriments: canviar les pilones per càmeres i eliminar la senyalització de prohibit aparcar de la parada de bus quan es pot estacionar. Així doncs, el regidor José Gallardo ha aclarit que recull els suggeriments, però ha assenyalat que les pilones "han estat una actuació provisional i ràpida per poder resoldre momentàniament aquest problema".

A més, Lourdes Marimon (Plataforma SOC Bosc Volpelleres) i Joan Cusco (Associació Per La Defensa I L'Estudi De La Natura) han demanat a l'Ajuntament la possibilitat de fer una taula de diàleg per estudiar ubicacions alternatives per situar l'escola La Mirada en el Bosc de Volpelleres i han explicat que han obert una via contenciosa administrativa per la defensa del Bosc de Volpelleres.

Així doncs, el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch (ERC Sant Cugat), s'ha mostrat ferm amb la decisió presa per l'equip de govern: "No pot ser que un barri que s'està construint es quedi sense equipaments municipals i, tot i que va haver-hi un canvi d'ubicació, el planejament final compleix amb les condicions de les parcel·les inicia'ls. És un projecte respectuós i recordem, que estem utilitzant només un 5,6% del Bosc de Volpelleres, així que no ens estem carregant un parc, sinó utilitzant una parcel·la que havia de compatibilitzar zones verdes amb equipaments municipals".

En una línia similar, Nerea Ruiz, de l'Assemblea pel Clima, ha mostrat el seu rebuig per l'aprovació de La Mirada i ha apuntat que l'Ajuntament "no fa passes valentes per fer front a l'emergència climàtica". És per això, que Alba Gordó (ERC Sant Cugat), comissionada per l'Emergència Climàtica, ha respost a Ruiz comentant que el des del consistori "s'està fent una tasca ingent per preservar els entorns naturals i per mantenir la nostra lluita contra l'emergència climàtica".

Finalment, Núria Gibert (CUP Sant Cugat), tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, ha respost a Lafuente, qui va demanar, en el darrer ple municipal, convocar un ple extraordinari per tractar la perspectiva de gènere de Sant Cugat: "Creiem que no és l'eina més eficient de transformació i impacte a la ciutadania i és per això, que des del consistori, estem treballant amb entitats el tema de la perspectiva de gènere".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem