Mobilitat i habitatge, reptes pel 2018 a Sant Cugat

L'alcaldessa de Sant Cugat fa un repàs als objectius del govern pel 2018

L'alcaldessa Mercè Conesa veu la mobilitat i l'habitatge com els principals reptes per Sant Cugat durant el 2018, segons ha explicat durant un esmorzar amb la premsa aquest divendres, 19 de gener. Així, el canvi de model per assolir una mobilitat més sostenible i l'augment del parc públic per fer front a l'augment dels preus són dos dels objectius prioritaris segons el govern santcugatenc.

Mercè Conesa també ha destacat els projectes que afronta la ciutat durant el 2018 com el mercat de Volpelleres, la remodelació de la Unió, el Complex Esportiu de Mira-sol, l'escola La Mirada o el nou Leonardo Da Vinci, entre altres. "La ciutat té grans projectes en marxa i no ens volem aturar", ha emfatitzat.

Altres aspectes que ha subratllat Mercè Conesa són les obres de restauració del Monestir, el pla estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc, que ha de "canviar radicalment la fesonomia del barri" amb actuacions com la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, o el nomenament de Sant Cugat com a Ciutat Europea de l'Esport.

Mobilitat

L'alcaldessa de Sant Cugat ha mostrat la voluntat d'assolir "una mobilitat més verda i sostenible" a través d'un "nou model més eficient". Aquesta voluntat es traduirà durant el 2018 en nous carrils bicis i més zones de vianants.

"Si cada habitant utilitzés un cotxe privat, estaríem colapsats", ha apuntat Mercè Conesa, que ha demanat "conscienciació" als ciutadans: "Si podem anar a peu o en transport públic és millor que utilitzar el vehicle privat".

L'àrea verda a l'Eixample i l'àrea taronja a Can Sant Joan són dos projectes per aquest 2018 que, segons l'alcaldessa, afavoriran al canvi de model en la mobilitat.

Habitatge

L'alcaldessa de Sant Cugat s'ha felicitat per la tasca de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, que enguany celebra 30 anys: "Gaudim d'un parc públic d'habitatge de lloguer molt important, més de 500 habitatges". A més, Conesa ha reiterat que enguany iniciaran la construcció de 232 pisos de lloguer més, al carrer de Santjoanistes (Valldoreix) i a Jeroni de Pujadas (Can Mates).

Tot plegat en un context en què l'increment dels preus del lloguer, superior al 10% anual, provoca l'emmigració de molts santcugatencs que no poden assumir el cost a altres ciutats. "Ens preocupa", ha reconegut el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, que ha repetit que "incrementar el parc públic de lloguer és una obsessió". De fet, Sant Cugat és una de les ciutats de tot l'estat amb l'habitatge més car.

Segons Mercè Conesa, aquesta situació és fruït de la feina feta pels governs locals al llarg d'anys, que han fet de Sant Cugat "una ciutat molt atractiva per venir a viure". "La nostra ciutat es posiciona en una alta qualitat de vida, amb moltes zones verdes i serveis públics excel·lents", ha emfatitzat.

 
Comentaris

Destaquem