Mobilitat i perspectiva de gènere centren l'audiència pública

5 veïns de Sant Cugat han presentat les seves preguntes o precs en l'audiència pública del Ple Municipal de juny

En l'audiència pública del Ple Municipal de juny, celebrat el dilluns 21, la ciutadania ha acostat les seves inquietuds i preocupacions a l'Ajuntament de Sant Cugat. Així doncs, la perspectiva de gènere en les polítiques de l'Ajuntament, la mobilitat o el cas d'una veïna de Sant Cugat sense subministrament elèctric han estat els temes tractats en aquesta audiència pública.

Eva Lafuente ha demanat per la perspectiva de gènere en les polítiques municipals: "En el pacte de govern està establert la temporització de la perspectiva de gènere en les vostres polítiques, però no veig cap constatació en el portal de transparència ni està desglossat per objectius en les vostres polítiques. A més, veig que no està contemplat dins dels Pressupostos Municipals del 2021 i em sorprèn en un moment que estem vivint un repunt en la violència masclista en aquesta etapa postpandèmica". D'altra banda, Lafuente ha demanat convocar un ple extraordinari per tractar aquest tema en el qual es "pugui convocar les organitzacions que treballen en aquest àmbit per protegir totes les dones, nenes i nens d'aquesta ciutat".

És per això, que Núria Gibert (CUP Sant Cugat), tinenta d'alcaldia d'Igualtat: "Des de l'equip de govern tenim una dèria per incloure la perspectiva de gènere en totes les nostres polítiques, però és una feina que s'ha de partir de la base i anar sumant. És veritat que per pandèmia vam haver de prioritzar les polítiques i vam emplaçar-los per final del 2020. Ara, ens trobem en un punt intermedi, realitzant accions de formació en diferents departaments de l'Ajuntament amb l'objectiu de posar a terme aquesta perspectiva de gènere. Les pròximes accions futures aniran vinculades amb la igualtat i acompanyament".

D'altra banda, Artur Royo, ha demanat sobre la moció que va presentar l'ANC Sant Cugat sobre la sobirania fiscal: "Des de l'ANC Sant Cugat estem preocupats perquè és una moció que es va aprovar fa 4 mesos i fa 2 se'ns va assegurar que es tiraria endavant. És per això, que volem saber quines mesures s'han habilitat per poder pagar l'IRPF i l'IVA a l'Agència Tributària de Catalunya".

Amb això, l'alcaldessa Mireia Ingla ha explicat que actualment no hi ha "cap mecanisme legal ni instrument de garantia jurídica per saber on s'ingressen aquests diners. Així doncs, convocarem una reunió pròximament per constatar quina és la proposta que ens fan".

La mobilitat, de nou protagonista

Una altra de les intervencions ha estat la del veí Jordi Roger, el qual ha demanat pels talls de la mobilitat en els carrers de Pere Ferrer, el carrer de la Coma i el lateral de carretera de Vallvidrera amb l'objectiu de pacificar carrers en els entorns escolars: "No entenem com l'Ajuntament ha celebrat reunions amb entitats beneficiades i no amb els veïns, que som els perjudicats en pacificar aquests carrers. És per això, que volem saber si hi ha altres veïns propers a centres educatius estan bloquejats i que passarà quan acabin les escoles".

En aquesta pregunta, el regidor de Mobilitat José Gallardo (PSC Sant Cugat) ha assenyalat que després de "la prova pilot farem una reunió (7 de juliol) per explicar tot l'avaluat amb Protecció Civil, l'AFA de l'Angeleta Ferrer, la Policia i els veïns per explicar la situació. Tanmateix, la nostra aposta es ferma en pacificar els entorns escolars amb l'objectiu de millorar la qualitat d'aire i prioritzant la salut dels alumnes. És per això que estem buscant alternatives i millores conjuntes per arribar a un consens, però no podem estar obrint i tancant els carrers en funció de l'època de l'any".

Juan Lobo, veí de Volpelleres, també ha incidit en la mobilitat i ha fet un prec: la dificultat de certs col·lectius per poder pujar als autobusos a causa que els autobusos no tenen suficient espai per situar-se en la zona d'estacionament. En aquest sentit, Gallardo ha donat la raó a Lobo i ha afirmat que és un dels reptes d'aquest Ajuntament, "però estem pendents d'un conveni amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona per poder influir en la flota d'autobusos de la ciutat". Tot i això, Gallardo s'ha compromès a visitar la zona amb els tècnics per veure si hi ha alguna solució.

Finalment, Rogeli Pedró ha acostat una problemàtica d'una veïna de Sant Cugat que actualment es troba d'una veïna de Sant Cugat que actualment es troba sense subministrament elèctric a causa "d'un abús empresarial". És per això, que Gibert s'ha compromès en treballar en aquest cas i ha explicat que interpel·larà l'empresa per trobar una solució.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem