Moció d'ICV-EUIA per impulsar un programa de locals i oficines de protecció oficial

El grup municipal ha registrat una moció per debatre sobre la creació d'un programa de locals i oficines de protecció oficial en el Ple municipal del mes de juny

El grup municipal d'ICV-EUIA de Sant Cugat ha registrat una moció que presentarà en el Ple Municipal del mes de juny per impulsar la creació d'un programa de locals i oficines de protecció oficial. La moció, que es desgloça amb 7 punts, té per objectiu tractar d'afavorir el comerç de proximitat.

"Atès que el comerç de proximitat està patint una gran pressió per l’increment dels preus dels lloguers dels locals. Aquests increments fan que molts negocis tradicionals, o amb una llarga vida en els barris es vegin forçats a traslladar-se per poder mantenir la viabilitat econòmica que els fa possibles. El petit comerç també està sent expulsat dels barris a favor de comerços que poden pagar preus excessius. Es dóna, doncs, d’una banda l’expulsió i de l’altra la substitució per una tipologia de negocis (franquícies, sobretot) poc arrelats al barri on es troben.", aquest és el primer punt de la moció, que posa en context els problemes que, segons ICV-EUIA tenen els comerços.

En aquest sentit, ICV-EUIA de Sant Cugat proposa fer un inventari, en un termini màxim de 6 mesos, de totes les propietats d'oficines i locals que té PROMUSA, que és qui s'encarrega de l'habitatge públic i les vivendes de protecció oficial de Sant Cugat, per, posteriorment, treure a concurs lloguers públics de totes aquestes oficines i locals, amb un seguit de requisits i varems per als sol·licitants.

 
Comentaris

Destaquem